Wat kost een kast op maat?

Je hebt de kasten bekeken die wij al hebben gemaakt, bent al voorzichtig aan het dromen over de indeling van je eigen kast .. maar hoeveel kost het nou om zo’n kast door ons te laten ontwerpen en maken?

Wat kost een kast op maat?

Goede vraag, lastig antwoord. 🙂

groene kast op maat met eikenhouten toonvakken in woonkamerIk kan je geen formule geven om de kosten van je eigen kast op maat te berekenen. Daarvoor hangt het van te veel dingen af. Denk bijvoorbeeld aan:

1 – Welke maten je kast zou moeten hebben.

2 – Wat je allemaal in je kast wilt (elektra, uitneembare bakken, oplaadtoren voor je laptop/tablet/telefoons, om maar een paar dwarsstraten te noemen)

3 – Welk ontwerp je wilt (we maken na een verkennend gesprek een aantal voorstellen voor het uiterlijk van de kast, die allemaal in prijs verschillen)

4- Of hij aansluit aan het plafond.

5- Of je hem in gebouwd wilt hebben in een nis/ om een koof heen.

6- Hoe hij naar binnen komt: kan hij in één geheel door de openslaande deuren op de begane grond of moet hij in onderdelen naar twee hoog?

7- Of je in de regio Haarlem woont.

Goed om te weten: we doen niet aan verborgen kosten. Alle prijzen voor particulieren zijn inclusief btw én plaatsing in je huis. Er kunnen nog wel transportkosten bij komen, als je buiten de regio Haarlem woont. Maar dat weet je al voordat je definitief akkoord geeft.

dressoir op maat van 350 cm breedIk kan wel een vanaf prijs geven. Dit is dus niet in steen gebeiteld, want leidend is bij ons: als het meer werk is (door een ingewikkelder ontwerp, ingebouwde elektra of omdat we langer op locatie bezig zijn omdat het in onderdelen naar binnen moet) dan kost het meer geld.

Kijk op onze Instagram Stories voor een kijkje achter de schermen & zie hoe we de kasten maken!

Maar neem dit voorbeeld:

Je woont in de regio Haarlem en wilt graag een kast in de woonkamer van 2 meter breed, niet aansluitend aan het plafond. Met twee eiken houten toonvakken, ingebouwde LED verlichting, uitneembare speelgoedbakken en bijvoorbeeld een oplaadtoren voor telefoons. Je hebt openslaande deuren waardoor we hem makkelijk naar binnen kunnen tillen.

Dan zit je aan een vanafprijs van € 7250-.

Hoe komen we dan aan de definitieve prijs?

kinderkleding kast met uitneembare speelgoedbakkenWant dit is namelijk een ruwe schatting van de “toeters en bellen” die in de kasten komen. Een echte prijs op maat kunnen we pas definitief geven als we de tekeningen van de buitenkant én binnenkant gemaakt hebben en al je wensen erin verwerkt zijn. Dit is natuurlijk allemaal in goed overleg.

Als we voor je gaan tekenen en je besluit toch om niet verder met ons in zee te gaan, zullen we wel tekenkosten in rekening brengen. De tekeningen kun je niet gebruiken. Gaan we de kasten voor je maken, dan zijn de tekeningen natuurlijk inbegrepen.

Ik hoop dat ik wat inzicht heb gegeven in de vraag “wat kost een kast op maat?”

Wil je aan de slag met je eigen kast? Vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan! 

Een andere belangrijke vraag die veel wordt gesteld: “hoe lang duurt het voordat jullie de kast komen plaatsen?” Dat is stof voor een volgend blog! 🙂

Wil je deze blogpost bewaren? Pin vooral deze afbeelding:

hoeveel kost een kast op maat. hier vind je het antwoord!