Hoe lang duurt het voordat de kast klaar is?

Yay! Je wilt een kast door ons ontworpen en gemaakt! De Maatwerk pagina is uitgeplozen, je weet ongeveer hoeveel een kast gaat kosten. Je volgt ons op Instagram voor kijkjes achter de schermen. Nu wil je de opdracht geven en dan het liefst volgende maand de kast in huis! Of de maand erop, ook geen probleem. Levertijd? Liever niet..!

Wat is de levertijd van je kast?

Super tof dat je zo enthousiast bent! We snappen helemaal dat als je de knoop hebt doorgehakt, je actie wilt. Maar ga er vanuit dat het langer duurt dan je nu hoopt. (we kunnen het wel sugarcoaten maar dat is de toch waar het op neer komt 🙈)

We nemen je mee in ons ontwerp- en maakproces, zodat je zicht hebt welke stappen we allemaal ondernemen voordat de kast bij jou in huis staat. We merken dat we zelf meer begrip hebben voor de lange(re) levertijd, als we weten wat er achter de schermen gebeurt. Want nee, je komt niet in een wachtrij waar niets met je kast gebeurt, wij doen allerlei voorbereidende werkzaamheden die niet echt zichtbaar zijn.

Stap 1 – kennismaking

Nadat we je een prijsindicatie hebben gegeven en jij hebt besloten dat het in je budget past, maken we een afspraak. Liefst op de plek waar het meubel komt te staan, zodat we meerdere vliegen in één klap kunnen slaan: we leren jou kennen (en jij ons) en we zien welke stijl je huis is, zodat we daarmee rekening kunnen houden in de ontwerpen. En we kunnen ook direct inventariseren hoe het meubel naar binnen kan komen en of er looproutes zijn waar rekening mee gehouden moet worden.

We nemen alvast globaal de maten op zodat de ontwerpen die we maken al zo kloppend mogelijk zijn.

drie ontwerpen voor een kast op maat door Studio Hamerhaai
Drie voorstellen voor een kast in de woonkamer.
Stap 2 – ontwerpen buitenkant

Dan wordt het weer even stil bij ons aan de lijn, want dan gaan we voor je ontwerpen! Dat duurt altijd even. Het leuke is, is dat degene met wie je als eerst spreekt ook degene is die je kast ontwerpt, maakt én plaatst. Maar dat is dus ook meteen het nadeel 🙂 want dat betekent dus dat we onze tijd moeten verdelen over al deze onderdelen.
Ons streven is om binnen een maand met zo’n drie voorstellen te komen voor de buitenkant van je meubel.

Dan geef jij daar feedback op: je hebt misschien wel direct een favoriet, of je wilt elementen van het ene ontwerp met het andere mixen. Bij alle ontwerpen geven we een vanafprijs, de een zal duurder zijn dan de ander.

Stap 3 – ontwerpen binnenkant

Als dat in orde is, dan vragen we jou weer om input voor de binnenkant. Wat wil je graag in je kast? Heel vaak werkt “one day in a life” goed. Bedenk hoe een “normale” dag bij jou gaat, en hoe het meubel hierin past.

Daar kan je hier meer over lezen.

Met die informatie gaan we aan de slag. Dan komen we met een voorstel voor de binnenkant (die willen we wat eerder jouw kant opsturen, maar dat zal ook weer een kleine maand duren).

Wil je daar dingen aan veranderen (en is het technisch mogelijk) dan passen we dat natuurlijk aan. We geven je opties voor verschillende oplossingen in de kast (bijvoorbeeld een apothekerskast, rekken voor het ophangen van je wijnglazen, de oplaadtoren voor je elektronica of uitneembare speelgoedbakken). Daar geven we ook de prijzen bij, zodat jij weet waarvoor je een keuze maakt.

interieur van de kast op maat door Studio Hamerhaai
voorstel voor het interieur van de kast in de woonkamer.
stap 4 – definitief ontwerp & aanbetaling

Met de gekozen ontwerpen voor binnen- en buitenkant maken we een definitieve offerte voor je. En als die akkoord is, sturen we de voorschotfactuur van 50% van het bedrag. Na betaling van de factuur begint de levertijd. Dat is gemiddeld zo’n 12-15 weken, maar dat verandert regelmatig. We houden je daar natuurlijk van op de hoogte!

Al met al ben je met deze stappen meestal al zo’n 2 tot 3 maanden verder. En dan is er nog geen hout gezaagd!

En wat er daarna gebeurt? Dat lees je hier!

Dit is onderdeel van de serie van Idee tot uitvoering: een kast van Studio Hamerhaai.

Hoe bepaal ik de indeling van mijn kast op maat?
Wat kost een kast op maat?
Hoe lang duurt het voordat de kast klaar is?
Oplossingen voor de indeling van je kast.
Het ontwerp van de buitenkant en binnenkant is klaar, en nu?
Kleur kiezen voor je kast

 

En wil je deze blogpost bewaren? TOF! Pin deze afbeelding!

pinterest afbeelding wat is de levertijd van mijn kast op maat