Oplossingen voor de indeling van je kast

Welke oplossingen zijn er voor de indeling van je kast? Je weet nu ongeveer welke spullen je in je kast wilt opbergen en hoe je je kast wilt gebruiken. Maar hoe nu verder?  Nu zijn wij weer aan zet. Met jouw lijstje met wensen gaan wij aan de slag!

Als jij graag je hoge vazenverzameling erin kwijt wilt, zorgen we ervoor dat daar ruimte voor is in de plankverdeling. Maar naast de plankindeling stellen we ook wat handigheidjes voor. Oplossingen voor de indeling van de kast voor jóúw situatie.

Aan wat voor dingen moet je dan denken? Nu is iedere woonsituatie en ieder gezin uniek, maar er zijn wel een paar dingen die steeds terugkomen.

In willekeurige volgorde vind je hier de dingen die we regelmatig inbouwen. Dit zijn oplossingen voor de indeling van andermans kasten. Doe er je voordeel mee!

1- uitneembare speelgoedbakken

Een hit in ons assortiment, met klanten die terugkomen om nog meer bakken in te laten bouwen.

kinderkleding kast met uitneembare speelgoedbakkenJe neemt een houten speelgoedbak. Voor LEGO, My Little Pony of al de knutselspullen. Niets nieuws, behalve dat wij plateautjes in de kast bouwen waar die bak precies overheen valt. Dat plateau kan je naar voren schuiven: op deze manier kan je de speelgoedbak als lade gebruiken, maar ook er makkelijk uittillen.

En ik schrijf nu speelgoedbak, maar het is ook een hele fijne bak voor volwassen dingen. Een plek voor je hobbyspullen, kaarten en administratie.

2- lades

Lades zijn lifesavers: je kan er zoveel in kwijt! Natuurlijk is het dan de truc om het geen zwart gat te laten worden. We kunnen lades maken die je ziet (met een zelfde soort frontjes als de rest van de deuren van de kast) maar ook achter een deurtje zetten. Dan blijft de voorkant van de kast rustiger, en heb je toch die handige lades.

detail kast in nis van de woonkamer door Studio Hamerhaai

En om te voorkomen dat de lades een zwart gat van rommeltjes worden, kunnen we in de lades ook een onderverdeling maken. Die zelfs ook uitneembaar kunnen zijn! (dat is het fijne en direct ook het verschrikkelijke aan dat alles bij ons ontworpen en gemaakt wordt: we kunnen het helemaal op jouw situatie tunen. Nadeel is die enorme keuzehoeveelheid 😇)

gif van lade met uitneembare indeling

3- oplaadtoren met stopcontacten

Een gezin heeft nu minstens 4 beeldschermen (laptops, smartphones, tablets) in huis. En minimaal 4x zoveel opladers en kabeltjes. Stel je voor: wat als je een vaste plek hebt, uit het zicht, waar je die beeldschermen kan opbergen en direct kan opladen? Geen paniek zoeken meer naar dat ene kabeltje, of nadenken waar je die tablet hebt neergelegd. Wij hebben hiervoor een analoge maar o – zo – handige oplossing voor gevonden: een flatje om je laptop, telefoons en tablets in te leggen met ernaast een rijtje stopcontacten om ze op te laden.

oplaadtoren in groene kast

 

We kunnen zelfs 2 torens erin zetten, afhankelijk van de grootte van jullie gezin en hoeveelheid beeldschermen!

 

oplaadtoren

 

4- postvakken

Nog zo’n analoge en eigenlijk simpele oplossing: wat doe je met de brieven die niet voor jou zijn? Je kan ze op een stapeltje op tafel leggen, waar ze mogelijk worden ondergesneeuwd. Of rechtop op een kastje, waar er altijd eentje achter de kast valt (ja dit is eigen ervaring 🤣).

Of je legt het in het postvakje in de kast! 4 (of meer) vakken die er voor gemaakt zijn.

postvakken in kast

 

5- apothekerskast

Een uitschuifbare kast voor ontbijtspullen of voor je naaimachines. Wij noemen het ook wel een apothekerskast, zo noem je deze kast in je keuken. Zo zorg je ervoor dat je de voordelen van lades hebt, maar het rustige uiterlijk van 1 grote deur van buiten.

apothekerskast

Voor zware dingen zoals je naaimachine is het een fijne oplossing omdat je je rug niet hoeft te verdraaien.

opbergen naaimachines

 

6- plek voor je wijn en je glazen

What more can I say? Je wijnglazen kan je natuurlijk neerzetten, maar ook ophangen.opbergidee voor wijnglazen, hangend en staand

En ook je flessen kan je in de kast neerleggen. Zodat ze niet te ver weg liggen, maar ook niet in de weg. In de kast hieronder liggen ze op de bovenste planken van de kast.

wijnflessen opbergen

7- plateau voor je printer

Een printer gebruik je niet heel vaak, en kan je meestal inklappen naar een vrij klein formaat. Maar als je hem dan wilt gebruiken, dan moet er het een en ander uitgeklapt worden -papier erin en klep eraf- en wil je net iets meer ruimte. Enter: een uitschuifbaar plateau voor je printer/scanner en andere spullen die je soms wilt gebruiken en dan wat meer ruimte voor nodig hebt.

printer plateau

 

Wil jij ook dat we meedenken voor de oplossingen van de indeling van je kast? Vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan.

Dit is onderdeel van de serie van Idee tot uitvoering: een kast van Studio Hamerhaai.

Hoe bepaal ik de indeling van mijn kast op maat?
Wat kost een kast op maat?
Hoe lang duurt het voordat de kast klaar is?
Oplossingen voor de indeling van je kast.
Het ontwerp van de buitenkant en binnenkant is klaar, en nu?
Kleur kiezen voor je kast

Ben je benieuwd naar nog meer indelingen? Check vooral de highlights van onze Instagram pagina.

Wil je deze blogpost bewaren op Pinterest? Pin dan deze afbeelding:

pin voor bewaren op pinterest