ArenAstoel

De stoeltjes van de Johan Cruijf ArenA hebben meer dan 20 jaar lang in weer en wind mensen een zitplaats geboden. Tijdens voetbalwedstrijden, concerten en evenementen. Van het kampioenschap van Ajax mee tot de optredens van de Rolling Stones: ze kregen liefde, woede, enthousiasme, verdriet en euforie te verduren. Nu zijn ze vervangen en kon Studio Hamerhaai ermee aan de slag!

De Johan Cruijff ArenA heeft de handen ineen geslagen met de Hogeschool van Amsterdam en Amsterdam Made.

Zij vroegen een aantal Amsterdamse designers om van de oude stoeltjes een nieuw design te maken.

Na meer dan 20 jaar trouwe dienst mochten de stoelen van ons ook wel met pensioen. Dus zorgden we met ons ontwerp dat het voorheen actieve stoeltje een wat meer relaxte houding mocht aannemen.

Een stoel voor aan de eetkamertafel, of als stand alone in je woonkamer of kantoor. Waarop je kan genieten van je eten, maar ook daarna nog een tijd kan natafelen.

Studio Hamerhaai houdt van contrasten. Dus we hebben tegen de organische vormen van de de zitting en leuning een geometrische vorm gezet als frame. We hebben bewust de zitting en leuning binnen in het frame gemonteerd, zodat het contrast ook goed uitkomt.
We hebben het staal zwart mat gemaakt voor wederom een contrast: zwart mat en knalrood.

Limited Edition

Het is een Limited Edition: we maken 60 stoelen. Deze zijn genummerd, zodat je kan zien welk nummer in de reeks jouw ArenAstoel is.

Ons ontwerp kon je op de Dutch Design Week 2017 vinden in het Klokgebouw bij de tentoonstelling Work In Progress on Stage. Ook vertelden we er over tijdens het DRIVE festival in het NATlab tijdens de Dutch Design Week.

Maten

hoogte: 90 cm
zithoogte: 45 cm
breedte: 46 cm
diepte stoel: 50 cm

De ArenAstoelen zijn uitverkocht.