Rijksmeesters

Een samenwerking van Studio Hamerhaai & kunstenaar Annemiek van Duin.

Stadswachter

In het Rijksmuseum zijn prachtige etsen te vinden van onze steden en dorpen. Die schildert Annemiek op de Rijkswachters: de nieuwe serie Stadswachters!

Stadswachter

De Rijkswachters zijn gemaakt van de transportkisten van het Rijksmuseum. Je kan ontdekken welk kunstwerk er in de kist heeft gezeten, door de unieke code op de rug in te voeren op Rijkswachters.nl.

Nu is er een extra laag bijgekomen: er staat een kunstwerk óp de Rijkswachter!

Annemiek van Duin beschildert deze Rijkswachters met de hand.
Struinend door de archieven van het Rijksmuseum kiest ze de kunstwerken die haar raken. Maar ze kiest vooral degenen die ze om de Rijkswachters heen kan “vouwen”. Niet één Rijksmeester is hetzelfde, want zélfs als Annemiek hetzelfde schilderij als uitgangspunt neemt, kiest ze weer een ander detail dat nu de hoofdrol gaat spelen.

Bestel je eigen Rijksmeester

Klik hier voor alle Rijksmeesters die Annemiek heeft beschilderd.

Over Annemiek

Als Annemiek van Duin in de Gouden Eeuw was geboren, was ze meestervervalser geweest. Nu schildert ze vrij werk en maakt ze portretten in opdracht. Ook illustreert ze en maakt ze ‘artbags’: draagbare kunst. En beschildert ze de Rijkswachters met haar favoriete Rijksmuseum kunstwerken. Zo vormt ze de Rijkswachter robots tot Rijksmeesters! Annemiek (1976) is ooit begonnen met de Modevakschool, maar ze laat zich niet beperken tot één soort materiaal. Heeft ze een techniek gevonden waar ze meer over wilt weten, dan bijt ze zich er in vast tot ze het helemaal onder de knie heeft.

Instagram Annemiek