Hoe bepaal ik de indeling van mijn kast op maat?

kast woonkamer met toonvakken en bos bloemen

5 tips voor je meubel op maat

Een kast op maat. Precies passend in die nis, of onder dat schuine gedeelte. En dan ook een mooie aanvulling op jullie interieur. Een blikvanger waar je schatten kunnen pronken en er ook nog eens veel opbergruimte achter rustige deurtjes zit. Met al die slimmigheden, waardoor jullie dat nieuwe meubel optimaal benutten.

Ja, klinkt geweldig!

 

 

Maar hoe bepaal je nou wat nou goed in jullie huis past?

1 – Stop met Pinteresten! Je kan uren doorklikken op Pinterest en uiteindelijk zie je door de bomen het bos niet meer. Zoveel interieurs, zoveel kasten, zoveel prachtige plaatjes. En op het laatst lijkt alles op elkaar.

2 – Ga IRL Pinteresten. Het is jouw huis, jouw stijl, jouw leven. En hoewel er vast dingen in huis zijn waar je nog niet blij van wordt, zijn er al genoeg dingen in je huis waar je hart een sprongetje van maakt. Kies 6 dingen in je huis (details, lichtinval, kleurgebruik, of een klein hoekje in een kamer) die je geweldig vindt. Maak er foto’s van en beschrijf waarom dit je zo blij maakt.

tafel van gebruikt eikenhout met opbergbank van gebruikte eikenhout

3 – Droom weg! Bedenk eens in welke scenario’s jij de kast/ het dressoir/ het bureau wilt gebruiken. En wat wil je dan ermee doen?

Klinkt misschien een beetje vaag, dus ik geef een voorbeeld.

Je denkt aan een kast die de woonkamer met de keuken verbindt. De kast ademt rust uit, met  een paar eyecatchers: het eerste kunstwerk wat jullie als gezin samen hebben aangeschaft en op een andere plek een mooie bos bloemen. In de ochtend staat jullie gezin op en de tafel wordt gedekt. De ontbijtspullen worden uit de kast gehaald, op kinderhoogte zodat de kinderen direct kunnen helpen met tafeldekken. Na het ontbijten mogen de kinderen hun telefoon uit de lade in de kast halen, waar ze nacht in hebben gelegen en opgeladen zijn.

Als iedereen uit school komt, stoppen ze hun schooltassen in de kast en halen ze de bordspelletjes uit de kast.

Als je hier naar kijkt, zie je al het volgende:

  • plek voor ontbijtspullen
  • plek voor opladen beeldschermen (tablets, telefoons, laptops)
  • plek voor tassen kinderen
  • plek voor speelgoed/bordspelletjes
  • veel opbergruimte achter deurtjes
  • paar plekken waar je schatten kan neerzetten

En zo kom je al een heel eind met je ideale kast.

4 – Kijk rond in de ruimte waar de kast moet komen. Waar struikel je nu (letterlijk of figuurlijk) over? Is dat iets wat een plek kan krijgen in de kast? (Of moet het gewoon weg? 😉 )

kinderkleding kast met uitneembare speelgoedbakken

5 – Leg de maten uit in je huis. Markeer met schilderstape de maten van de kast op de vloer en muur. Of leg met kranten op de vloer de maten van je tafel. En kijk of je dan nog uitkomt met de “loopjes” door je huis, en je gewenste aantal stoelen aan tafel. Misschien valt het wel helemaal weg in je interieur en moet je groter. Of heb je het te groot ingeschat en kan je wel iets kleiner.

En een bonus tip:

Laat je verrassen door de designer! Als je deze 5 tips voor je meubel op maat hebt doorlopen, dan ben je echt al een heel eind. Neem deze berg aan informatie en inspiratie mee, en laat de designer er iets moois van maken. Jij hebt de kaders aangegeven, en hiermee kan de designer mee aan de slag.

Wil je dat wij daar een ontwerp voor maken, speciaal voor jouw huis? Natuurlijk in onze eigen werkplaats gemaakt, en ook door ons geplaatst.

Check dan onze Maatwerk pagina voor meer informatie!

 

Dit is onderdeel van de serie van Idee tot uitvoering: een kast van Studio Hamerhaai.

Hoe bepaal ik de indeling van mijn kast op maat?
Wat kost een kast op maat?
Hoe lang duurt het voordat de kast klaar is?
Oplossingen voor de indeling van je kast.
Het ontwerp van de buitenkant en binnenkant is klaar, en nu?
Kleur kiezen voor je kast.

 

Mocht je het Pinteresten toch niet kunnen laten 😉 , pin vooral deze afbeelding!

pinterest afbeelding 5 tips voor je meubel op maat