Kleur kiezen – advies voor je interieur

Wij merken dat het kiezen van een kleur voor de kast (en groter: kleuren voor de kamer waar de kast in komt), vaak voor hoofdbrekens zorgt. Omdat het een groot vlak in de ruimte is, en je toch niet zomaar een kast overschildert als de kleur toch niet bevalt, is een kleur kiezen belangrijk. Iemand die met je meekijkt en je adviseert, is dan echt heel fijn. Daarom wijzen wij onze klanten altijd op de Mooiste Muren, een prachtige verf- en behangwinkel in Haarlem. In deze winkel geven interieur- en kleurstylisten vrijblijvend kleuradvies voor je interieur. Sowieso halen we bij hen onze lakken voor de kasten, omdat zij merken verkopen die naadloos in onze werkwijze passen. Prachtige kleuren, zo duurzaam mogelijk, goede kwaliteit.

We hebben Sumire Hara,  adviseur bij De Mooiste Muren en zelfstandig interieur stylist, gevraagd om een tipje van de sluier op te lichten. Hoe kan je een mooie kleur kiezen voor je nieuwe kast?

Je bent samen met het team van Studio Hamerhaai tot een geweldig ontwerp gekomen en kunt niet wachten tot al je spullen keurig zijn opgeborgen in die unieke kast. Maar wacht eens even, welke kleur geven we eigenlijk aan die prachtige kast? Dat grote vlak in de kamer heeft toch behoorlijk wat invloed op de sfeer… Oh help, keuzestress!

Herkenbaar? Geen paniek, ik geef je graag wat houvast.

Sumire Hara adviseur Mooiste Muren en zelfstandig interieur stylist helpt je een kleur kiezen

Kijk om je heen. Welke kleuren springen in het oog? Probeer drie tot vijf kleuren te benoemen. Elk interieur heeft zijn eigen palet, en hoewel je het misschien onbewust kiest, heb je vaak wel al duidelijke voorkeuren.

Denk vervolgens na over de sfeer die je in de ruimte wilt creëren. Wat is de rol van de kast hierin? Moet het de eyecatcher zijn, of wil je juist harmonie tussen de andere kleuren in je interieur? Sleutelwoorden voor de gewenste sfeer kunnen je helpen bij het kiezen van kleurtinten. Zorg ervoor dat je kleuren binnen je palet selecteert en knip ze eventueel uit de kleurkaart.

Naast het kleurenpalet hebben de vloer en het buitenlicht ook veel invloed op de ruimte. Daarom raad ik aan om altijd één of twee proefpotjes aan te schaffen. Schilder twee lagen op een canvas of stuk karton en zet het neer waar de kast komt te staan. Bekijk gedurende de dag hoe de kleur op die plek uitpakt en maak dan pas de definitieve keuze.

Last but not least, wees niet bang! Als je gelukkig wordt van de gekozen kleur en hoe deze zich verhoudt tot de rest van je interieur, kan er weinig fout gaan.

En als je er echt niet uitkomt, neem dan wat foto’s mee en kom even langs in de winkel*. Ik denk graag met je mee!

Tot snel!

Sumire Hara  

Adviseur bij De Mooiste Muren op de Zijlstraat 83 te Haarlem & zelfstandig interieur stylist

De Mooiste MurenIn de winkel zijn drie verschillende hoogwaardige verfmerken te koop, allemaal op waterbasis: Little Greene, Paint & Paper Library en Farrow & Ball. Deze merken ontwikkelen niet alleen de mooiste kleuren, maar hebben ook een hoog pigmentgehalte, waardoor er veel diepte in zit. Vergelijk het met het verschil in kleurintensiteit tussen katoen en velours. Ook zijn onze merken eco-vriendelijk, onder andere omdat het VOS (Vluchtige Organische Stoffen) gehalte veel lager is dan de gemiddelde bouwmarkt verf. En alsof dat nog niet genoeg is, vind je er ook nog eens prachtig behang en textiel. Laat je inspireren! www.demooistemuren.nl

Sumire Hara Interior Design – Ben je door het nadenken over de kast wellicht ook aan het twijfelen over de inrichting? Daar help ik je ook graag bij! Van klein tot groot advies, alles is mogelijk. Neem een kijkje op mijn website, wellicht kom ik binnenkort bij jou langs! www.sumirehara.nl

*Handig om telefonisch of via de mail een afspraak te maken. Zo ben je verzekerd van een plekje en kunnen we rustig de tijd voor je nemen.

Dit is onderdeel van de serie van Idee tot uitvoering: een kast van Studio Hamerhaai.

Hoe bepaal ik de indeling van mijn kast op maat?
Wat kost een kast op maat?
Hoe lang duurt het voordat de kast klaar is?
Oplossingen voor de indeling van je kast.
Het ontwerp van de buitenkant en binnenkant is klaar, en nu?
Kleur kiezen voor je kast