Kast in woonkamer

Dit gezin in Haarlem was op zoek naar een kast in de woonkamer van hun jaren 30 woning. Achter de eettafel, naast de openslaande deuren wilden ze een ondiepe kast met toonvakken. Plek voor knutselspullen en speelgoed, wijn en glazen, administratie en plek voor al hun beeldschermen.

totaal van kast in woonkamer met 2 eiken houten vakkenZe waren gecharmeerd van de kast die we eerder in Amsterdam hebben geplaatst. Dit ontwerp hebben we volledig aangepast aan hun wensen en voorkeuren.

Om de loop niet in de weg te zitten, is de kast inclusief deurtjes 50 cm diep. Dat is het fijne aan een kast op maat: dat is allemaal geen probleem.

Hier zie je de tekeningen die we voor hen hebben gemaakt. Onderin zitten achter deurtjes 3 lades en drie uitneembare speelgoedbakken.

gedeelte van de kast met deurtjes open. Je ziet lades en uitneembare speelgoedbakken

Rechts onder het toonvak een oplaadtoren met stopcontacten, zodat je een vast plek en laadplek hebt voor je tablets, laptops en telefoons.

deurtje van de kast is open en je ziet de oplaadtoren voor het opladen van de tablets, telefoons en laptops

Linksboven is er in een wijnrek plek voor 16 wijnflessen. Daaronder is er plek voor staande flessen en hun voorraad glazen.

deurtjes open en je ziet het wijnrek en plek voor staande flessen en glazen.

Voor de kleur zijn ze naar de Mooiste Muren in Haarlem gegaan voor een kleuradvies. Zo hebben ze voor Salix 99 van Little Green gekozen. Je zou het van de foto’s niet zeggen, maar dit wordt omschreven als een verwassen groentint. En je ziet, met het juiste licht verandert het soms zelfs naar blauw!

De binnenkant en de toonvakken zijn afgewerkt met een polyurethaan lak op waterbasis. Gemaakt door een verffabriek bij ons uit de regio. Zij prijzen het aan als parketlak, wij vinden het ook heel goed als afwerking voor onze meubels.

De twee eiken houten toonvakken missen beide een zijkant. Zo kan je vanaf je zitgedeelte nog de toonvakken inkijken. En toch kan je de kast prima volzetten met je spullen, zonder dat het toonvak doorbuigt. Dat is het geheim van de timmerman 😉

Wil je weten hoeveel jouw kast in je woonkamer zou kosten? Vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan!

kast in woonkamer haarlem kast vanaf de andere kant kast met een zonlicht flair totaal kast in woonkamer haarlem close up kast in woonkamer haarlem