Kast voor woonkamer met weinig daglicht

kast in woonkamer met weinig daglichtVoor dit gezin uit Amsterdam maakten we naast een aantal slaapkamerkasten, ook een kast voor in hun woonkamer. Deze woonkamer heeft weinig daglicht, door de wat kleinere ramen aan de straatzijde. Hierdoor zet je, vooral in de winter, sneller de verlichting aan. Ze hebben het prachtig opgelost met spotjes in het plafond.

Met de kast hebben we daar ook rekening mee gehouden. De verlichting in de toonvakken zorgt ervoor dat de schatten die je wilt laten zien, er ook echt uitspringen. De kleur die dit gezin gekozen heeft, zorgt ervoor dat het geen groot donker vlak wordt. En de zijkanten van de vakken zijn open: zo is er meer verbinding met de rest van de ruimte en verspreidt het licht van de toonvakken zich ook meer in de ruimte.

doorkijkje naar keuken kast woonkamer

Nu lijkt dat vrij makkelijk, een wandje weghalen van een toonvak. Maar vooral het onderste toonvak draagt het gewicht van alle lagen bovenop hem. Als we daar niets aan doen, zal de kast daar verzakken. Boudewijn heeft daar even op lopen puzzelen en heeft daar een oplossing voor gevonden! We hebben de vakken versterkt met staal. Zie je (bijna) niets van! Nou ja, de goede speurder kan het zien als de kastdeurtjes open zijn. Door het staal houdt de kast zijn stevigheid, maar kunnen we wel spelen vakken.

Goed genoeg geneuzel over de constructie. 😉

kast woonkamer met de deuren open zodat je de indeling ziet

De binnenkant! De kast heeft 6 uitneembare bakken die je als lades kan gebruiken, of er uit kan nemen. Check hier hoe dat werkt. Boven het onderste toonvak is een oplaadtoren: plekken waar je je tablets, telefoons en laptops kan opbergen. Naast de toren zijn stopcontacten waardoor je je telefoon en andere digitale apparaten direct kan opladen.

Ook is er een uitschuifbaar plateau voor de printer, natuurlijk ook met stopcontact. Zo kan je makkelijk de printer gebruiken, maar hem ook weer vrij eenvoudig opbergen.

detail toonvak met verlichting

Maar daar zie je niets van als de deurtjes dicht zijn! Dan is het een hele rustige kast, met de verlichte vakken als eye catchers.

Wil jij ook een kast voor je woonkamer met weinig daglicht? Check onze maatwerk pagina vooral!

En hier nog wat plaatjes, gewoon omdat het kan.

Van ontwerp tot realisatie:

ontwerp van kast in woonkamer

ontwerp binnenkant kast

realisatie van de ontwerpen.

En wat details:

doorkijkje naar keuken kast woonkamer

detail toonvak kast woonkamer

Wil jij ook een kast voor je woonkamer met weinig daglicht? We denken graag met je mee! zijkant kast woonkamer