Kast tussen keuken en woonkamer

Wanneer je het mooie huis van dit gezin in Den Haag binnen kwam, liep je tegen een lege muur aan. Ze wilden graag een kast tussen de keuken en woonkamer, zodat de twee ruimtes op een natuurlijke manier in elkaar over gingen. Op die manier werd die muur geen verzamelplek van los speelgoed en tijdelijke stalplek van spullen, maar zou de kast een eye catcher worden die direct de toon van het huis zet.

kast tussen keuken en woonkamer

Dit gezin werd enthousiast van onze kasten met eiken houten toonvakken: wél je spullen netjes achter deurtjes opgeborgen, maar door de onderbreking van de eiken houten toonvakken geen massief geheel. Ze wilden graag een plek waar ze hun prachtige boeket van Reflower konden neerzetten. Ook zochten ze naar wat speelsheid in de kast, zonder dat het meteen uit de bocht sprong.

We kwamen op het ontwerp met twee grote toonvakken. Ze zijn groot, en gedeeltelijk in elkaar geschoven. Zo creëren we op een logische manier verschillende hoekjes en plekken om je schatten neer te zetten.

De toonvakken steken beide een beetje uit ten opzichte van de deurtjes van de kast én van elkaar. Dit zorgt ook voor meer speelsheid het geheel.

ontwerp buitenkant kast den haag
ontwerp buitenkant kast

Het huis heeft hoge plafonds. En omdat de keuken links en de schouw rechts twee grote kolommen tegen de muur zijn, raadden we ze aan om de kast ook tot aan het plafond te laten komen. Dan wordt het ritme op de muur niet anders.

totaal kast tussen keuken en woonkamer

Je komt dan misschien niet zo makkelijk bij de bovenste rij kastjes, maar er zijn altijd spullen in huis (ik denk aan administratie of kerstversiering) die er niet of nauwelijks uit de kast hoeven. Dus die kan je daar perfect opbergen! Alleen even een opstapje pakken als je het eruit wilt halen.

ontwerp binnenkant kast

Onder de eiken houten toonvakken is een oplaadtoren: een plek waar je je laptops, telefoons en tablets neer kan leggen en uit het zicht op kan bergen. Ernaast een rij met stopcontacten, zodat je ze direct kan opladen. Zo heb je een vaste plek voor alle rondslingerende beeldschermen en zijn de kabeltjes uit het zicht.

deurtjes open met oplaadtoren

Bovenin plek voor flessen en glazen: een wijnrek met ernaast plek voor de wijnglazen.

wijnrek met plek voor wijnglazen ernaast

Dit gezin vond het lastig om een kleur te kiezen. Ze neigden naar wit, maar wit is ook maar zo.. wit. Daarom raadden we ze aan om een afspraak te maken bij de Mooiste Muren in Haarlem. In een kleurconsult in hun mooie winkel in Haarlem denken ze met je mee en maken ze een kleurpalet naar jouw wensen. Enige gevaarlijke is wel dat je misschien wel méér dan alleen de kast een kleurtje wilt geven, zoals hier is gebeurd. 🙂 Bijna alle muren hebben een nieuwe kleur gekregen!

De kast is gelakt in de kleur Hollyhock van Little Green: een zachte en neutrale zandtint.

totaal kast in woonkamer

In deze blog vertelt Sumire, één van de interieurstylisten van de Mooiste Muren, hoe je zelf kleuren kan kiezen!

Ben jij ook op zoek naar een oplossing voor een lege muur die momenteel een magneet is voor losse spullen? Of misschien wel net als dit gezin op zoek naar een kast tussen keuken en woonkamer?

Check onze maatwerk pagina voor meer informatie en vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan!

detail toonvakken