Kast in speelhoek woonkamer

Een huis in Heemstede met een geschiedenis, waar wij een kast in de speelhoek van de woonkamer mochten ontwerpen, maken en plaatsen.

kast op maat in speelhoek woonkamer

Dit gezin was op zoek naar opbergruimte in de woonkamer. Specifiek in de hoek waar hun dochters nu veel spelen. Ze zeiden zelf hierover: “Wij zoeken een kast die in de huidige situatie voldoet maar in de toekomst ook nog leuk is. Wij zijn zelf al even aan het worstelen met een aantal websites die kasten op maat maken maar hebben het gevoel dat we de ‘final touch’ nog missen.”

Daar kwamen wij in het spel!

Samen met hen zijn we op zoek gegaan welke elementen ze belangrijk vinden, wat ze mooi vinden en wat de ruimte nodig heeft.

Omdat de kast bij binnenkomst links om de hoek staat en je hem van de voorkant én de zijkant goed ziet, hebben ze voor het ontwerp gekozen waar de toonvakken aan één kant open zijn. Zo zie je je schatten in de toonvakken niet alleen maar als je er voor staat. En is de zijkant van de kast niet één groot vlak, maar wordt dit op een fijne manier onderbroken.

kast in speelhoek woonkamer met open toonvakken

Doordat de toonvakken LEDspotjes hebben, zorgt het ervoor dat die hoek niet meer een donkere plek is.

Ben je benieuwd hoe we deze kasten maken? Check dan onze Instagram stories. Daar geven we je een kijkje achter de schermen!

De kast heeft onderin plek voor zes IKEA Samla bakken. Daarboven 4 lades.

kast met deurtjes open, met plek voor IKEA samla bakken en lades

Boven het toonvak is de oplaadtoren: de vaste plek om tablets, laptops en telefoons op te laden.

linker gedeelte van de kast met deurtjes open. je ziet IKEA samlabakken, lades en een oplaadtoren

Voor de kleur zijn ze naar de Mooiste Muren in Haarlem gegaan. Daar hebben ze samen met de kleurstylist een mooi palet voor hun woonkamer uitgekozen. De muren kregen een andere kleur en de kast is gelakt in Sea nor Sky van Paint&Paper Library. Zo kreeg direct de hele woonkamer een andere look&feel!

kast vanaf de zijkant gezien

Zo zorgde de behoefte voor een kast in de speelhoek van de woonkamer ineens voor een hele andere woonkamer, die veel meer eigen en “hen” voelde.

Ik had het in het begin van deze blog over een huis met een geschiedenis. Wil je daar meer over weten, lees dan vooral het boek “Het geheim van Bols” van Martin Hendriksma.

Wil jij ook een eigen kast op maat? Check dan onze maatwerk pagina!

Nog wat plaatjes van de kast omdat dat natuurlijk het leukst is om naar te kijken 🙂

detail van kast toonvak