Kast in IJburg

Dit gezin in IJburg was op zoek naar een kast voor hun zitgedeelte, waar hun tv kon staan, hun apparatuur een plek had, maar ook het speelgoed van hun kinderen.

kast met eiken latjes in woongedeelte woning ijburg

 

Ze hebben een splitlevel woning, waar het zitgedeelte apart is van het eetgedeelte en de keuken. Daarom is het voor hen belangrijk dat speelgoed, boeken en andere spullen een vaste plek kunnen hebben.

Ze waren gecharmeerd van de eiken latjes die we eerder in een ontwerp hebben gebruikt. Om de grote kast toch nog wat “lucht” te geven, hebben we het toonvak aan één kant open gelaten.

close up toonvak met aan een kant een missende zijkant

Zo heb je, naast de LED spotjes in de kast, ook de inval van natuurlijk licht in de kast. Op deze manier is de kast op ieder moment van de dag net iets anders.

Hierboven kan je het ontwerp van de buitenkant en de binnenkant van de kast zien. Rechts onder het toonvak zijn er 4 lades achter de deurtjes en 2 uitneembare speelgoedbakken.

deurtjes open en je ziet 4 lades en 2 uitneembare speelgoedbakken

Daarnaast 2 lagen planken met stopcontacten voor de apparatuur. Daaronder weer plek voor bordspellen.

totaal van kast met alle deurtjes open

Links naast het toonvak een oplaadtoren met stopcontacten. Dit is een vaste plek voor je telefoons, laptops en tablets waar ze ook direct opgeladen worden. Je hebt geen losse oplaadkabeltjes meer rondslingeren, en het is direct voor iedereen duidelijk waar de telefoon of tablet ‘s avonds moet liggen.

deurtje open waarachter een oplaadtoren voor telefoons, laptops en tablets kunnen worden opgeladen

Boven de oplaadtoren is een groot vak voor hoge spullen zoals bijvoorbeeld hoge vazen.

Benieuwd hoe we deze kast hebben gemaakt?
Check onze highlight “TVkast” op ons Instagram profiel.

De eiken latjes hebben we gemaakt van een oude eiken houten vloer uit Haarlem. Die hebben we gevonden via Marktplaats en nu weer een nieuwe leven gegeven!

close up eiken latjes op kast

De kleur van de kast is Calke Green van Farrow & Ball. Dat is een mooie combinatie met het eiken hout.

Het eiken houten toonvak, de latjes en de binnenkant van de kast is afgewerkt met een transparante polyurethaan lak op waterbasis, gemaakt door een verffabriek bij ons uit de regio. Deze lak wordt door hen aangeprezen als parketlak, en wij vinden hem erg goed als afwerking voor onze meubels.

Wil je ook zo’n kast als deze kast in IJburg? Vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan!

close up eiken houten toonvak kast van andere kant gefotografeerd totaal van kast in ijburg totaal kast met eiken latjes