Kast en dressoir

Nog een kast en dressoir? Jazeker!

Dit keer voor een gezin in Leiderdorp. Ze hebben een prachtige woonkamer, waar een muur naast de open haard nog onbenut was. Daar wilden ze graag een kast met een dressoir doorlopend tot de open haard.

totaal van kast en dressoir in huis in Leiderdorp

We hebben gespeeld met de optische lijnen door het dressoir door te laten lopen in het onderste vak van de kast. Linksboven is er nog een toonvak, met ook een open kant. Dit zorgt ervoor dat de kast luchtig blijft.

Zomaar een kant van een toonvak weghalen, dat kan eigenlijk niet. Als we hem niet zouden verstevigen door een stalen U frame, dan zou de kast rechts doorzakken. Check onze Instagram highlight Kast + Dressoir hoe we dat precies hebben gedaan.

De deurtjes zijn push to open: zo heb je geen handgrepen nodig en gaat alle aandacht naar de toonvakken.

ontwerp buitenkant van kast en dressoir leiderdorp

totaal van kast en dressoir in woonkamer

In de kast hebben we de volgende accessoires ingebouwd:

Rechtsboven in de kast is er plek voor wijnflessen, met eronder hang en sta ruimte voor de wijnglazen. Eronder is een oplaadtoren voor de beeldschermen.

deurtje open met de oplaadtoren voor beeldschermen in zicht

Linksonder ruimte voor bordspellen en dan rechts 5 uitneembare bakken. Met helemaal rechts 2 lades in het dressoir.

Wil je alle accessoires zien die we regelmatig inbouwen? Check dan deze blogpost.

deurtjes open en ruimte voor ordners en bordspellen is zichtbaar

Tussen de open haard en het dressoir hebben we een frame van stucbeton gemaakt, zodat het hout niet direct tegen de open haard staat. Hout is namelijk een levend product wat inkrimpt en uitzet bij extreme omstandigheden. Nu zit er een buffer tussen en zal het hout van de kast niet gaan werken.

overgang van dressoir en frame gasbeton.

De kleur is, net zoals de muur en open haard, Farrow & Ball kleur Card Room Green nummer 79. Een mooi vergrijsde groen die kalm en toch levendig is.Het eiken hout van de toonvakken en het blad van het dressoir én de binnenkant van de kast zijn afgelakt met een waterbasis polyurethaan lak, gemaakt door een verffabriek hier uit de regio.

Wil jij je eigen kast en dressoir op maat? Check dan onze Maatwerk pagina en stuur ons een berichtje!

Nog wat foto’s om het af te leren:

totaal van kast, gelakt in vergrijsd groen close up van onderste toonvak vanaf dressoir totaal kast en dressoir met op de voorgrond cactus en bank iets closer totaal van kast en dressoir met op de voorgrond een salontafel close up toonvak waardoor je het ziet dat de onderkant van het toonvak doorloopt in het dressoir totaal van kast met gedeelte van dressoir met op de voorgrond bank en salontafel