inbouwkast met bureau in kinderkamers

In de twee kinderkamers waren 2 (bijna) identieke nissen. Daarin hebben we een inbouwkast met bureau gemaakt. Een plek voor de kleding, maar ook om je schatten te showen en huiswerk te maken.

inbouwkast kinderkamer met bureau

Dit hebben we gedaan voor het gezin in Soest waar we ook de inbouwkasten onder de trap hebben gemaakt en de bibliotheekkast en dressoir in de woonkamer.

inbouwkast met deurtjes open

De onderste laag heeft 2 uitneembare speelgoedbakken. Perfect voor de LEGO, of de verkleedkleren. Of wat dacht je voor de stapels Duckies die eindelijk een vaste plek hebben?

Daarboven 4 lades. De onderste twee hebben een verdeling in de lades, zodat sokken en ondergoed hun eigen plek hebben. De bovenste twee lades zijn wat ondieper, waar een tablet of laptop in opgeborgen kan worden.

inbouwkast met uitschuifbaar bureau, kind werkt erachter

De laag onder het toonvak is een uitschuifbaar bureau. Dit zet je vast met 2 schuifjes, zodat je een stevig bureau hebt als je hem uit uitgeschoven.

detail toonvak met verlichting en stopcontact

In het toonvak zit ingebouwde LEDverlichting en een stopcontact, voor het opladen van een laptop.

lade open inbouwkast

alle lades open inbouwkast

deurtje open hanggedeelte inbouwkast

Boven het toonvak is hanggedeelte, en daarnaast plankruimte.

De handgrepen zijn uitgefreesd uit de deuren, dit detail maakt het simpele ontwerp interessant. Zo zorgen we ervoor dat een inbouwkast met bureau jaren mee kan, óók als de smaak van de kinderen verandert.

En mocht de kleur na een tijd niet meer bevallen, dan kan dat aangepast worden! De deurtjes en lades zijn  namelijk van hout, gelakt met een waterbasis lak. Dus de deurtjes en frontjes van de lades kunnen worden opgeschuurd en opnieuw in de lak worden gezet. Een groot voordeel op deurtjes met een HPL laagje. Dit is een dun kunststof laagje wat je in alle kleuren van de regenboog kan krijgen. Het is robuust, kan tegen een stootje. Maar áls je er een kras in maakt, dan is dat niet zo makkelijk te repareren. En veranderen van kleur is al helemaal geen sprake van: dan moet je alle deurtjes opnieuw maken.

En daarnaast vinden wij het mooier dat je de houtnerf van het hout nodig ziet, in plaats van een egale kleur. Daar zit zoveel meer leven in! detail handgrepen kast

Achter de bovenste rij deurtjes kan je mooi spullen kwijt die je echt moet bewaren, maar niet zo vaak nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een extra slaapzak of deken als er een logee komt, of de duikbril en flippers voor een zwemuitje.

Check ook onze Instagram Highlights voor “the making of“.

En benieuwd hoe we de kasten uit onze werkplaats naar de locatie krijgen? Check dan vooral deze video: