Bibliotheekkast

Een klassieker met een twist! Daar ging dit gezin uit Soest voor. Een bibliotheekkast met een verplaatsbare trap. Alle deurtjes zijn push to open: je drukt op de hoek van een deurtje en dan gaat hij open.

De kast is om de deur naar boven toe gebouwd. Links in de hoek is een koof weggewerkt en er loopt ook een enorme streng kabels van rechtsboven naar linksonder. Maar daar zie je niets meer van!
gedeelte van de bibliotheekkast met trap

Er zitten twee rijen toonvakken in. Eén van eiken hout, een rij in de kleur van de kast. In beide rijen toonvakken hebben ze ervoor gekozen om LEDverlichting in te bouwen, en dat werkt als een trein! Vooral in combinatie met de mooie donkerblauwe kleur spatten de toonvakken eruit.

De indeling van de bibliotheekkast is als volgt:

digitaal ontwerp van bibliotheekkast
digitaal ontwerp van bibliotheekkast
digitale werktekening van binnenkant bibliotheekkast
digitaal ontwerp van binnenkant bibliotheekkast

De onderste rij: linksonder is er plek met een stopcontact voor de router. Die is weggewerkt en zie je pas als je het plankje weghaalt.  Naast de deur zijn er ondiepe lades voor schoenen. Daarnaast 4 uitneembare bakken voor speelgoed en andere dingen. Rechtsonder plek voor tassen.

Daarboven is de eerste rij open vakken met ingebouwde LEDverlichting. Boven de open vakken is een rij lades. Deze zijn ook allemaal push to open. Daarboven weer kastruimte met deurtjes. Links de oplaadtoren voor telefoons, tablets en laptops. Een goede plek om je beeldschermen op te bergen én direct op te laden. (geen losliggende oplaad kabeltjes meer in het huis!)

close up van eiken houten toonvak met voorin een Rijkswachter beschilderd door Michiel Offerman

Rechts van de deur plek voor de grote bordspellen, net zoals links boven in de hoek plek is voor het pakpapier. Dat is echt zoiets wat je niet dagelijks nodig hebt, dus perfect voor de hogere vakken. En door de trap hoef je geen gevaarlijke capriolen uit te halen met een stoel om erbij te komen!

detail van bibiliotheekkast met een illustratie van Mignon Nusteling

Doordat de deur in dezelfde kleur is gelakt als de kast, zie je bijna niet dat hij er is!

Check onze Instagram Highlights voor het making of process. En kijk vooral ook even naar het dressoir wat we ook voor dit gezin hebben gemaakt!

Wil je je eigen bibliotheekkast op maat? Check dan deze pagina voor meer informatie over onze werkwijze.

Nog wat plaatjes om het af te leren!

bibliotheekkast soest invallende deurtjes met trap