Eetkamerkast

Een eetkamerkast van bijna 3,5 meter breed! Dan is het fijn als het uiterlijk rust uitstraalt, maar dat betekent niet dat het saai moet zijn.

detail eetkamerkast

De eiken houten stroken (gemaakt van oude vloeren!) aan de deurtjes die uitlopen in handgrepen zorgen voor een fijn ritme. En dan natuurlijk het toonvak waar je je schatten mooi aangelicht in kan showen.

totaal kast

Deze familie heeft regelmatig veel mensen over de vloer. Daarom hebben ze veel ruimte nodig voor extra servies.

ontwerp binnenkant kast

Maar deze eetkamerkast geeft ook ruimte voor hun administratie, spelletjes en grote vazen. Onderin vind je een rij met uitneembare speelgoedbakken. De rij onder het toonvak is voor de lades: de twee uiterst rechts hebben nog een indeling voor bestek.

Check hier alle oplossingen die we in een kast kunnen maken.

Het eiken houten toonvak is even breed als de kast. Dat zorgt voor een fijne afwisseling in het uiterlijk van de kast, vooral als de ingebouwde LEDverlichting aanstaat. Het zorgt ervoor dat een donker gedeelte van het huis ineens knus oplicht.

close up eetkamerkast

Het eiken hout is gelakt in een transparante polyurethaan lak gemaakt door de verffabriek bij ons om de hoek. Het is eigenlijk parketlak, dus zorgt voor een goede bescherming.

De kleur op de kast is de kleur Hay van Farrow & Ball. Een mooie warme en beetje “stoffige” kleur die mooi samengaat met het eikenhout van het toonvak en de handgrepen.

Deze kleur hebben we ook gebruikt voor het dressoir aan de andere kant van deze kamer. Deze heeft ook een eiken houten toonvak en is gelakt in dezelfde kleur, maar heeft zijn geheel eigen stijl. Hierdoor krijg je geen showroom gevoel, maar wordt het echt een thuis. Check de volgende post voor meer details!

dressoir met open toonvak

Bekijk onze Instagram highlights (zoek de highlight “eetkamerkast”) hoe we deze kast hebben gemaakt.