Woonkamerkast met grote toonvakken

woonkamerkast zandkleurig met grote eikenhouten toonvakkenDit gezin uit Amstelveen vroeg ons om een kast te ontwerpen voor hun mooie huis. Ze hadden het huis net verbouwd en waren op zoek naar veel opbergruimte maar ook een kast die iets toevoegt aan hun huis, een woonkamerkast met grote toonvakken.

Ze kwamen via Pinterest op onze kasten en vroegen ons of we voor hen een kast konden ontwerpen en maken. Natuurlijk!

Fleur vertelt:

“Wij zijn heel blij met de kast. Vanaf het eerste contact met Niki en Boudewijn voelde het goed. Niki en Boudewijn luisteren goed, overhaasten je niet, nemen echt de tijd voor je. Na een eerste bezoek van Boudewijn bij ons thuis hebben we onze wensen doorgenomen en heeft Boudewijn 4 ontwerpen gemaakt.
We hadden als grote wens veel opbergruimte. Daar voldeed dit ontwerp voor ons het beste aan, naast de mooie grote toonvakken. Alles om een rommelige look te vermijden.
Voordat we de daadwerkelijke opdracht hebben gegeven zijn we nog in de werkplaats gaan kijken. Ook dat was fijn. Toch goed om te zien hoe dat ‘afval’ hout er dan uitziet! Nou, echt niet als afval maar juist heel mooi.
Aan al onze wensen werd meegedacht. Zo wilde we de kast graag in dezelfde kleur als de muur, in Stony Ground van Farrow and Ball. En dat kon!
Ook tijdens de plaatsing van de kast waren Boudewijn en Julia netjes en professioneel. Ze laten zich niet gek maken.
Het resultaat mag er zijn! Deze kast voldoet precies aan onze wensen!
Kortom, hele blije klanten uit Amstelveen! “

woonkamerkast zandkleurig met grote eikenhouten toonvakken met open deuren

Opbergruimte voor glazen, servies, kaarsen, papieren. Kleine dingen zoals zonnebrillen en andere frutsels. Een plek voor grote vazen, en ook een oplossing voor alle knutsel- en verfspullen. En vooral veel kastruimte, zodat al het rondslingerend spul een vaste plek kon krijgen.

Er zitten 3 uitneembare bakken in voor bijvoorbeeld de knutsel- en verfspullen. Linksonder hebben we een koofje gemaakt in de kast voor de wifi versterker en een stopcontact aan de buitenkant.

Links zijn er 3 lades voor de kleine spulletjes, zoals zonnebrillen.

Alle deurtjes zijn push to open: hierdoor heb je geen handvatten nodig en dit geeft de kast een rustig uiterlijk. Ook de lades achter de deurtjes zijn push to open.

interieur woonkamerkast

Er zijn 4 postvakken, voor ieder gezinslid één. Daarboven plek voor paperassen.

Aan de rechterkant kunnen de wijnglazen worden opgehangen en neergezet. opbergidee voor wijnglazen, hangend en staand

Deze eiken houten toonvakken zijn groot en hebben ingebouwde LED verlichting. Doordat ze in elkaar zijn vervlochten, heb je meerdere plateaus om spullen in en op te zetten. De toonvakken breken de muur van deurtjes, waardoor het niet te massief wordt.

Het is een grote kast, van 220 cm breed en 265 cm hoog, maar voelt niet te aanwezig. Dit komt ook doordat de kast in dezelfde kleur is gelakt als de muur. Beide zijn Farrow & Ball, Stony Ground.

close up eiken houten toonvakken in woonkamerkast

De LEDverlichting doe je aan door met je voet rechtsonder van de kast voor de bewegingssensor te bewegen.

Wil jij ook een woonkamerkast met grote toonvakken? Check onze Maatwerk pagina voor meer informatie!

zandkleurige woonkamerkast met eiken houten toonvakken