Klimaatkoffer

Afgelopen 28 oktober was het Klimaatdag. Een soort Prinsjesdag voor het Klimaat. Die dag wordt de Klimaatnota en de klimaat- en energieverkenning gepresenteerd aan de Tweede Kamer. En omdat dit zo’n belangrijk moment is, hoort daar – net als bij Prinsjesdag- een koffertje bij!
De klimaatkoffer mochten wij ontwerpen.

Want in 2050 moet Nederland 95% minder broeikasgassen uitstoten in vergelijking met 1990, en dan is het goed om te weten hoe we er voor staan.

Wij mochten dit koffertje ontwerpen en maken. We maakten de klimaatkoffer zoals de toekomst hopelijk eruit gaat zien: duurzaam, ambachtelijk, lokaal geproduceerd en zoveel mogelijk gerecycled.

Het is gemaakt museum transportkisten, net zoals onze andere ontwerpen. Op de kisten staat altijd heel duidelijk hoe je ermee om moet gaan: handle with care & fragile. Dit leek ons meer dan goed passen bij het klimaat. ☺️
“Klimaatdag” lieten we frezen door GraphicSign en de bekleding is stof van de weverij van Enschede Textielstad. Dit is gemaakt van gerecycled katoen.

(En ja, we waren enorm vereerd toen we deze opdracht kregen: we gingen het symbool voor zo’n belangrijke dag maken!! Hoe TOF is dat?! 🤩)

klimaatkoffer voorkant. ontworpen en gemaakt van studio hamerhaai

binnenkant klimaatkoffer. ontworpen en gemaakt door studio hamerhaai

De staatssecretaris had nog een ongelukje met een glas water. Of wilde ze gewoon de bekleding van de klimaatkoffer nog een keer laten zien? 😉