Kastenwand met werkplek

Wij ontwierpen en maakten een kastenwand met werkplek, op verzoek van een gezin in Noordwijkerhout. Een kast waar het servies mooi in neergezet kan worden, maar ook met veel opbergruimte. En omdat de kinderen regelmatig op de computer aan het werk zijn, stond een klein bureautje ook op de wensenlijst.

Maar dan natuurlijk een werkplek die mooi aansluit bij kast én woonkamer.

totaal van kastenwand en werkplek

De kast kreeg 3 langwerpige eiken toonvakken die net iets verschillend uitsteken ten opzichte van elkaar. In alle toonvakken zitten ingebouwde LEDspotjes, die met een dimmer te bedienen zijn.

close up van eiken latten wand en zwevend bureau

Naast de kast hangt een zwevend bureau tegen een eiken latten wand aan. Leuk om te weten: die eiken latten waren vroeger een eiken vloer ergens in Haarlem!

close up van werkplek en eiken lattenwand met verlichting

Het snoer van de monitor is weggewerkt in het bureau, en gaat naar de computer die in de kast staat. In de eiken latten wand is verlichting verwerkt. Twee banen eiken hebben een “uitstulping” waar aan de boven- en onderkant een LEDlampje zit. Deze LEDlampjes hebben 3 standen, die je kan bedienen door de schakelaar aan en uit te zetten.

Een kleur kiezen is altijd een lastige opgave. Dit gezin heeft op ons aanraden zich laten adviseren door de stylisten van de Mooiste Muren. Zij zijn erg kundig en geven je vrijblijvend advies voor lak, muurverf en behang wanneer je een afspraak maakt bij hen in de winkel in Haarlem. Bij hen kopen wij altijd onze lak in, en we horen veel goede berichten terug van onze klanten die twijfelen over de kleuren. Voor deze kast zijn ze voor de kleur Tallow (nr 203) van Farrow & Ball gegaan. Een neutrale en warme kleur, die toch het veranderde licht iedere keer weer anders is.

Hier zijn de tekeningen voor de buiten- en binnenkant van de kast.

tekening van buitenkant van de kast

tekening van de binnenkant van de kast

De kast heeft links op de hoogte van het bureau stopcontacten en een netwerkverbinding. Daarnaast een oplaadtoren voor de schermen: laptops, telefoons, tablets.

close up van open deurtje en daarin zit een oplaadtoren met stopcontacten

lade met indeling voor bestek

Links en rechtsonder een viertal lades. De twee lades boven rechts hebben een onderverdeling voor bestek. Onderop zit een beschermlaag van vilt.

Wil je zien hoe we deze kast hebben gemaakt? Check dan de highlight op onze Instagram profiel “woonkamerkast met werkplek”.

De toonvakken zijn echt heel groot. De onderste is bijna 2 meter lang! Dat was ook erg leuk om te maken. close up van de 3 toonvakken boven elkaar

close up van toonvakken in kastenwand

Wil je je eigen kastenwand met werkplek? Klik hier voor meer informatie, of vraag direct een vrijblijvende prijsindicatie aan!

kastenwand met werkplek vanuit linksonder kikvors perspectief bezien

kastenwand vanuit de rechterhoek van de woonkamer bezien