Kasten voor een tiny house

Voor een tiny house in Haarlem hebben we 3 kasten gemaakt. Een dressoir, een garderobekast en een hoge kast. Veel opbergruimte, maar op zo’n manier dat het niet vol gebouwd lijkt (en dat is het al snel 🙃). Praktisch en mooi. En het liefst in de lijn van het Tiny House concept. Een hele leuke opdracht, deze kasten voor een tiny house!

De klant wilde graag eenheid, zonder dat het hetzelfde is. Daarom hebben we gespeeld met verschillende vormen en kleuren, maar alle kasten zijn “omlijst” met hetzelfde hout. Dit zijn oude museumtransportkisten, helemaal schoongemaakt, geschuurd en gelakt. Het hout heeft een mooie tekening en een warme natuurlijke uitstraling.

Dit Tiny House project in Haarlem is zoveel mogelijk zelfvoorzienend: ze hebben zonnepanelen op het dak en de zonnigste zijde van het huis, ze hebben een warmtepomp en het al het water wordt met vernuftige installatie door het huis gereinigd.

De bewoner wilde graag dit terug zien in haar meubels. Ze had een paar jaar met haar oude meubels in het huis gewoond, en had hierdoor een goed idee welke spullen ze waar wilde opbergen. Nu wilde ze de ruimtes zo optimaal mogelijk benutten. Maar dan graag zonder een volgebouwd gevoel. Dus we zijn de hoogte in gegaan, maar hebben veel open stukken gelaten.

Als je binnenkomt, sta je direct in het huis. Tegenover de entree zie je dan direct dit dressoir. Een eyecatcher die rust en warmte uitstraalt.

Links van de entree is de garderobekast, en op de muur links van de deur vind je de driedelige kast. Drie kasten dicht op elkaar: dat kan er al snel uit zien als een greep uit de meubelcatalogus. Dus hebben we ervoor gezorgd dat ze ieder een eigen karakter hebben.

dressoir in tiny house

De hoogtes van het dressoir komen weer terug in het onderste deel van de kast die haaks in de hoek naast het dressoir staat.

dressoir en gedeelte van de hoge kast in de hoek

Het lijkt misschien dat deze kasten dezelfde kleur hebben, maar dat is niet zo! Het dressoir heeft Farrow & Ball kleur Light Blue, nr 22, de driedelige kast heeft de kleur Pale Powder, nr 204.

Wil je zien hoe we de kasten hebben gemaakt? Check onze Instagram highlight “Tiny House”.

digitale ontwerp van dressoir en kast
digitale ontwerp van dressoir en kast

digitale ontwerp interieur van dressoir

Het dressoir heeft het volgende interieur: rechts een kolom met 4 lades, met links daarvan onderop een ondiepe lade voor de naaimachine.

dressoir met deurtjes open

detail dressoir tiny house

detail van dressoir met kunstwerk erboven en paddenstoelen glaskunst erop

De driedelige kast heeft de volgende indeling:

digitale tekening interieur driedelige kast

Het onderste deel heeft 2 lades en planken, het middelste deel heeft postvakken, en plek voor de administratie. In de onderkant zitten 2 ingebouwde LEDspotjes. Het bovenste deel is ook weer opbergruimte met planken op verschillende hoogtes.

totaal van driedelige kast in tiny house

De open ruimtes tussen de drie delen zorgen ervoor dat het een luchtige kast blijft. Omdat we ervoor gezorgd hebben dat de kasten eindigen en beginnen bij het raam, heb je goed zicht naar buiten als je op de stoel naast de kast zit.

De openingen tussen de drie delen zijn natuurlijk goed te gebruiken. Het bovenste gedeelte is perfect voor boeken die je in het zicht wilt hebben. En de onderste ruimte is verlicht door 2 LEDspotjes en daardoor kan je daar je schatten mooi tentoonstellen.

close up driedelige kast

Dan de garderobekast. Omdat deze ook heel dicht bij het zitgedeelte staat, is hij behalve functioneel ook een sfeerbepaler. Daarom hebben we in de kast 2 openingen gemaakt die ook verlicht zijn met LEDspotjes.

garderobe kast in tiny house haarlem

De indeling is als volgt:

digitale tekening interieur garderobe kast

Linksboven plek voor de yogamatten en vioolkoffer. Eronder plek om de jassen op te hangen. Rechtsonder twee lades, de onderste voor schoenen en daarboven voor de potjes en flessen voor de tuin.

En in de twee openingen hebben we een LEDspotje ingebouwd. Zo krijg je direct een fijn lichtje voor je zithoek en kan je er schatten uitgelicht neerzetten. Deze kast is gelakt in de Farrow & Ball kleur Cooking Apple Green nr 32.

zithoek met garderobe kast in tiny house haarlem

detail garderobe kast

Wil jij ook een kast op maat? Check dan vooral onze Maatwerk pagina voor onze werkwijze en prijzen!

garderobekast met deurtjes open

garderobekast in tiny house