Kast op maat

Pim en Annemarie vroegen ons om een kast op maat te maken in hun huis. Hun gezin van 8 had tussen woonkamer en keuken een muur die ze graag optimaal willen gebruiken om hun spullen op te ruimen.

woonkamerkast op maat met toonvakken kunst 04

We maakten een aantal ontwerpen voor ze en tot onze vreugde kozen ze voor onze favoriet! Deze kast op maat heeft 2 eiken houten toonvakken die gedeeltelijk in elkaar zijn geschoven en heeft een motief van ingelegd hout. De twee grote toonvakken hebben ingebouwde LEDverlichting.

Pim, Baarn:

“Vanaf het eerste contact hadden we zoveel vertrouwen in Niki & Boudewijn. Heel bijzonder om het proces zo intensief mee te maken door de updates tussendoor.

We zijn onwijs blij met het resultaat. De hoeveelheid ruimte die de kast biedt is geweldig en het voegt zoveel toe in het eerst onbestemde deel van onze woonkamer!”

woonkamerkast ontwerp met mozaiek

Dit motief maken we door een soort “worst” te maken van het museum transportkisten hout. Hier zagen we dan weer plakjes vanaf en die worden ingelegd in de deurtjes van deze kast.

close up mozaiek

woonkamerkast op maat met toonvakken kunst 02

Voor bewegend beeld en een kijkje in het maakproces kan je onze ‘woonkamerkast’ highlight op Instagram bekijken. (daar vind je nog meer voorbeelden van een kast op maat)

Nadat ze een buitenkant hadden gekozen, tekenden we een voorstel voor de binnenkant van de kast.

woonkamer kast ontwerp binnenkantDaar moesten sowieso uitneembare speelgoedbakken in, maar dan niet op de manier waarop we ze normaal gesproken hebben. We bedachten een ander systeem waardoor het bakken systeem nog minder kwetsbaar zou zijn. De bakken zijn stapelbaar, zodat de zes extra bakken ook netjes ergens op zolder een plekje kunnen krijgen totdat ze worden gewisseld.

uitneembare speelgoed bakken

Ook wilden ze de naaimachines een goede plek geven.

close up apothekerskast voor opbergen naaimachines

De printer kwam op een uittrekbaar plateau en daarboven twee torens voor het opbergen én opladen van de laptops, tablets en telefoons.

opbergen en opladen van laptops en telefoons

De kleur van de kast was nog wel een twijfel punt, want want komt goed uit met het eikenhout en het blanke hout van de mozaïek? Na flink overleg kozen ze zeeblauw (RAL5020). Een kleur die prachtig kan veranderen door het licht of de omgeving en soms groen en dan weer blauw is. En echt verdraaid lastig te fotograferen is 😀

Interesse in je eigen kast op maat? Check onze Maatwerk pagina!

naaimachine apothekerskast