Kast met grote toonvakken

Deze kast met grote toonvakken hebben we samen met dit gezin uit Wageningen ontworpen. Een plek voor speelgoed, knutselspullen en vaste oplaadplek voor de tablets, telefoons en laptops.

Suzanne en Roderick waren er al snel uit: het ontwerp met 2 grote toonvakken die in elkaar grijpen vonden zij het mooist. Maar dan de binnenkant van de kast!

Ze willen graag hun IKEA bakken in de kast zetten. Daar hebben we de 6 vakken onderaan dan ook op maat voor gemaakt. Links daarvan zijn twee apothekerskasten, om de ontbijtspullen (de linker) makkelijk te pakken en de knutselspullen (de rechter apothekerskast).

Onder het toonvak zijn drie lades voor al de kleine spullen. Links van het toonvak de oplaadtoren: een plek om de tablets, telefoons en laptops op te laden. Zo heb je een vaste plek voor het opladen van je telefoon zonder dat al die snoeren in zicht zijn.

plek voor het opladen van je telefoons zonder dat de snoeren in zicht zijn

Wil je zien hoe we deze kast hebben gemaakt? Check dan vooral de highlight “woonkamerkast” op ons Instagram profiel!

En verder hebben we verschillende hoogtes vakken ingetekend zodat ze de kast zo optimaal mogelijk kunnen gebruiken.

De kleur is Farrow & Ball Sugar Bag Light 29. F&B omschrijft het als een charmant, verweerd blauw. “Deze kleur is geïnspireerd op de zongebleekte zakken waarin suiker werd geïmporteerd. Met hun vergelijkbare intensiteit wordt het vaak gezien als een blauwe versie van Farrow & Ball Chappell Green.”

Wij halen onze lakken altijd bij de Mooiste Muren in Haarlem. In deze winkel werken kleur en interieur stylistes die een hele goede kijk hebben welke kleuren werken bij jouw interieur. Zij geven ook vrijblijvend en gratis kleuradvies in hun winkel. Maak wel een afspraak!

En dan hebben we het dus nog niet echt over de toonvakken gehad!  Terwijl in deze kast de grote toonvakken echt de eyecatchers zijn. Jetsers van een vakken zijn het, voor hun schatten. Links wilden ze hun design lamp zetten, dus hebben we een microdot stopcontact in het toonvak gemonteerd.

De kast staat op een estrikken vloer, prachtige en unieke tegeltjes die het huis direct smoel geven. Maar die tegeltjes zijn allemaal oneffen waardoor een groter meubel best instabiel kan staan.

Met onze manier van plaatsen is dat geen probleem: we zetten eerst een onderstel neer van 5 cm hoog, die we helemaal waterpas maken. Daarna bouwen we daar de hele kast op. Het onderstel voorzien we van een plint in de kleur van de kast, dus je hebt niet eens echt door dat we deze methode gebruiken!

Wil jij ook een eigen kast op maat? Check onze maatwerk pagina en vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan!