Kast met dressoir

Een kast met een dressoir. Van 5 meter! Dit gezin uit Zoeterwoude Rijndijk heeft een prachtig huis met een hele lange muur. Hoe kan je ervoor zorgen dat je opbergruimte creëert én tegelijkertijd je huis langer laat lijken? Nou, een dressoir van vijf meter helpt daarbij!

kast en het dressoir (gedeeltelijk)

De kast markeert de overgang in het huis van eetgedeelte naar woongedeelte en het dressoir loopt door in de woonkamer. De toonvakken met verlichting zetten de spotlights op de schatten die je erin zet, maar zorgen ook direct dat een donkere plek in het huis wat lichter wordt.

ontwerp van kast met dressoir
ontwerp van de buitenkant van kast en dressoir
tekening binnenkant kast en dressoir
ontwerp van de binnenkant van kast en dressoir

kast ontworpen en gemaakt door studio hamerhaai

In de kast zit bovenin plek voor 16 wijnflessen, en een laadtoren voor de telefoons, tablets en laptops.

plek voor wijnflessen in kast

oplaadtoren voor telefoons, tablets en laptops

De oplaadtoren is een vrij analoge oplossing voor een grote irritatie voor gezinnen: al die rommelige snoertjes uit allerhande stopcontacten, rondslingerende tablets en telefoons, en wáár is dat ene kabeltje nou gebleven?! Vanaf nu is er 1 plek voor al die beeldschermen en hun oplaadmateriaal: in de kast.

Ook fijn om met pubers (en jezelf) af te spreken dat de telefoons ‘s avonds niet mee naar de kamer gaan, maar in de oplaadtoren.

kast ontworpen en gemaakt door studio hamerhaai

deurtje open in dressoir met lade

In het dressoir en kast zitten verder 5 lades en twee grote vakken voor de grotere bordspellen. En voor de rest heel veel opbergruimte.

deurtje open dressoir met plek voor grote bordspellen

kast ontworpen en gemaakt door studio hamerhaai

Wil je zien hoe we deze kast en dit dressoir hebben gemaakt? Check onze Instagram en zoek naar de highlight “Kast & dressoir”.

Samen met een interieurstylist had dit gezin mooie kleuren voor de beneden verdieping uitgekozen. De kleur Red Earth (Farrow&Ball nr 64) zit bij de eettafel naast de kast op de muur en boven het dressoir is een mooi behang uitgezocht. De kleur van de kast past bij beide kleuren: het vult aan zodat deze wand een mooi geheel wordt.

De kast is gelakt in de kleur Dove Tale (Farrow&Ball nr 267), een grijs die steeds van kleur verandert als de dag vordert. Hij kan koel grijs zijn, maar ook warm lila, dit hangt echt af van het licht wat erop staat. Dit maakt dat je woonkamer steeds subtiel anders is.

dressoir en kast met farrow & ball kleur 267 dove tale met red earth op muur

Ook werkt deze kleur heel goed met het eiken hout van de toonvakken.

detail eiken houten toonvakken

De eiken houten toonvakken zijn 2 grote vakken die “in elkaar zijn geschoven”. Zo ontstaan er 3 vakken en meerdere plekken om je schatten neer te zetten. Het eiken hout (en de binnenkant van de kast) zijn afgewerkt met een transparante waterbasis polyurethaan lak, die normaal gesproken wordt gebruikt om parket in de lak te zetten.

close up toonvakken van kast met dressoir

Wil je je eigen kast op maat? Check hier onze maatwerk pagina en stuur ons een berichtje!

Nog wat plaatjes om het af te leren:

close up van de toonvakken en gedeelte dressoir

 

deurtjes open kast
deurtjes open
deurtjes dicht
deurtjes dicht
totaal van kast en dressoir
Aan beide zijden van de kast hebben we een rijtje stopcontacten ingebouwd.

kast ontworpen en gemaakt door studio hamerhaai kast ontworpen en gemaakt door studio hamerhaai

kast ontworpen en gemaakt door studio hamerhaai