kast in hoek kamer

Dit gezin in Haarlem was op zoek naar een kast in de hoek van hun kamer. Ze hadden weinig opbergruimte en vooral open kasten. Daardoor voelde hun woonkamer rommeliger aan dan ze wilden. Op basis van hun wensen ontwierpen en maakten we deze kast op maat.

kast van voren gezien, in de hoek van de woonkamer

Veel opbergruimte dus, maar ook een mooie aanvulling op hun stijl. Ze hebben een mooie houten vloer en veel aarde tinten in hun interieur.

Daarnaast ze wilden ook wat open vlakken in hun kast, zodat het niet een gesloten geheel wordt.

We hebben een aantal ontwerpen voor de buitenkant van de kast voor hen gemaakt, waar ze direct vielen voor de kast met 1 eiken houten toonvak gecombineerd met de eiken latjes op de deuren. Dit reliëf van latjes zorgt ervoor (in combinatie met het toonvak) dat hun kast inderdaad niet een gesloten kast in de hoek van de kamer wordt.

detail van de eiken latjes op de deuren van de kast

De eiken latjes zijn trouwens eerst een parketvloer in Haarlem geweest! We hebben deze helemaal schoon gezaagd en geschuurd en een gedeelte heeft nu een nieuw leven gegeven op deze kast.

Dan de binnenkant van de kast! Onderin hebben we drie uitneembare speelgoedbakken getekend. Ook dit gezin had veel speelgoed dat een vaste plek kon gebruiken, dus dan zijn speelgoedbakken een fijne aanvulling. Je kan ze gebruiken als lades, maar je kan de bakken ook uit de kast halen en meenemen naar de speelplek. Fijn als je die grote DUPLO toren in de midden van de kamer wilt bouwen, toch? 😉

twee deurtjes open, speelgoedbakken en lades zichtbaar

Daarboven plank ruimte, met daarboven weer 3 lades voor de kleine spulletjes die ook een eigen plek moeten hebben. Naast het toonvak plek voor brieven en paperassen. Verder hebben we boven het toonvak verschillende hoogtes vakken gemaakt, zodat er ruimte is voor allerhande spullen.

Als je een kijkje achter de schermen wilt hebben hoe wij deze kasten maken, check dan vooral onze Instagram stories!

We hebben de buitenkant van de kast gelakt in de kleur Farrow & Ball Mouse’s Back, nummer 40. Een klassieke grijs-bruine kleur, die zijn naam heeft gekregen van de Engelse veldmuis.

De rest van de kast (het eiken hout en de binnenkant van de kast) hebben we gelakt met een waterbasis polyurethaan lak gemaakt door een verffabriek hier uit de buurt: Rigo uit IJmuiden. We gebruiken hun STEP parketlak 1K.

Ben je benieuwd naar een kast op maat voor jullie situatie? Check dan onze Maatwerk pagina!