Kast in hal

Dit gezin in Amsterdam Noord heeft een grote hal. Genoeg ruimte om ook een werkplek van te maken. Dit hadden ze zelf al ingedeeld, maar dit was nog helemaal naar wens. De werkplek was te open en ze hadden ook behoefte aan meer opbergruimte. Tijd voor een kast op maat in hun hal!

Met deze opdracht gingen we aan de slag. Een plek voor hun jassen, tassen, sjaals en mutsen, maar ook direct een beschutte, fijne plek om te werken.

kast in hal met werkplek

Om die werkplek te creëren en nog wat extra opbergruimte erbij te maken, is er een kleinere lagere kast toegevoegd. Dit loopt door in het tafelblad, wat ze graag op 1 meter hoogte wilden hebben. De achterkant van de kast is van 1cm dik plaatmateriaal, zodat je er zonder problemen nog iets op kunt hangen.

Doordat de kast nu hoger is en niet een open rek, zorgt het ook voor wat beschutting tegen de koude lucht als er mensen naar binnen of buiten gaan en staat een laptop of computer wat minder in het zicht.

kast in hal met werkplek ingericht

En wat zit er in de kast? Ruimte voor de jassen, een postvak en verder heel veel plankruimte. Om al die rondslingerende spullen een vaste plek te geven! Alle sportspullen die maar een paar keer per week eruit moeten. De laarzen, maar ook de sloffen. De paraplu’s en de sleutels, petten en mutsen.

digitaal ontwerp indeling kast

Ze zijn er mee in hun nopjes:

“We zijn megablij met de kast. Steeds als ik iets kwijt ben ontdek ik dat ik het heb opgeruimd in de kast!”

kast met deuren open

Het rustige uiterlijk van de deurtjes (push to open, zonder handgrepen) met 1 groot eiken houten toonvak, gecombineerd met de kleur, zorgt ervoor dat de binnenkomst rustig oogt.

detail van kast met toonvak

De kast is gelakt in de kleur Cord van Farrow & Ball, nummer 16. Net donker genoeg om niet het zonlicht te weerkaatsen, en warm genoeg om een fijne sfeer te creëren.

close up toonvak

Kijk in onze Instagram highlights hoe we de kast hebben gemaakt.

Wil je zelf een meubel op maat? Een kast in je hal, of heb je een andere grote ruimte om op te breken? Check de maatwerk pagina voor onze werkwijze.