De Rijksmeesters

 

             Koop een Rijksmeester      Rijksmeesters en hun kunstwerken

Rijksmeester voor blauwe bank met roze kussens

De Rijkswachters zijn gemaakt van de transportkisten van het Rijksmuseum. Je kan ontdekken welk kunstwerk er in de kist heeft gezeten, door de unieke code op de rug in te voeren op Rijkswachters.nl.
Nu is er een extra laag bijgekomen: er staat een kunstwerk óp de Rijkswachter!

Annemiek van Duin beschildert deze Rijkswachters met de hand.
Struinend door de archieven van het Rijksmuseum kiest ze de kunstwerken die haar raken. Maar ze kiest vooral degenen die ze om de Rijkswachters heen kan “vouwen”. Niet één Rijksmeester is hetzelfde, want zélfs als Annemiek hetzelfde schilderij als uitgangspunt neemt, kiest ze weer een ander detail dat nu de hoofdrol gaat spelen.

Klik hier voor alle Rijksmeesters die Annemiek heeft beschilderd.

Flamingo Rijksmeester tegen een donkerblauwe achtergrond.

 

Heb je een specifiek Rijksmuseum kunstwerk dat je dolgraag op een Rijkswachter geschilderd wilt hebben? Of vis je steeds nèt naast het net? Bestel dan je eigen custom made Rijksmeester!

Bestel een custom made Rijksmeester

Over de makers

Annemiek van Duin
Kunstenaar Annemiek van DuinAls Annemiek van Duin in de Gouden Eeuw was geboren, was ze meestervervalser geweest. Nu schildert ze vrij werk en maakt ze portretten in opdracht. Ook illustreert ze en maakt ze ‘artbags’: draagbare kunst.

En beschildert ze de Rijkswachters met haar favoriete Rijksmuseum kunstwerken. Zo vormt ze de Rijkswachter robots tot Rijksmeesters!

Annemiek (1976) is ooit begonnen met de Modevakschool, maar ze laat zich niet beperken tot één soort materiaal. Heeft ze een techniek gevonden waar ze meer over wilt weten, dan bijt ze zich er in vast tot ze het helemaal onder de knie heeft.

 

Studio Hamerhaai

Studio Hamerhaai - Boudewijn van den Bosch & Niki Schoondergang

Studio Hamerhaai maakt fris duurzaam design. Van afval! In al onze ontwerpen komt onze liefde voor hout met een leven, gecoat staal en onze voorkeur voor eenvoud naar voren.
Design van Nederlandse bodem. Zelf ontworpen, zelf gemaakt.. je zou het zelfs ambachtelijk kunnen noemen!

Producten met een verhaal, van materialen die we op een verrassende wijze herbruiken. We gebruiken de transport kisten van het Rijksmuseum, maar ook de jerrycans van onze plaatselijke snackbar.
(Ja, dat is upcyclen, of recyclen. Maar dat vinden wij logisch. Want zomaar materiaal weggooien? Dat is zonde. En je kan veel meer over een product met hergebruikt materiaal vertellen. Dat vinden we dan weer leuk.)