Image
Top
Menu
2 april 2019

Salontafel van een gerooide boom

Houtafval komt in vele soorten en maten..! Meestal gebruiken we transportkisten als basismateriaal. Dat zijn kisten waarin musea hun kunst vervoeren. Als de kunst weer veilig op bestemming is, dan hebben ze de kisten niet meer nodig en worden ze weggegooid. Of nouja, dan halen wij ze graag op 🙂 Museumkisten zijn gemaakt van hoogwaardig plaatmateriaal. Dat zijn platen met laagjes verlijmd hout.

Maar soms gebruiken we hout dat nog niet is verwerkt. Een boom, die net is omgezaagd! De plakken hout laten we eerst goed drogen. Door het drogen kan het hout splijten. Dat is niet erg, dat is juist tof: we zorgen ervoor dat het niet verder kan scheuren door de scheur te repareren (en te accentueren!) met een mooie zwaluwstaart verbinding.

Had ik al gezegd dat we van contrasten houden? Daarom hebben we ook voor wit gecoate stalen onderstel gekozen, dat verzonken is in het blad.

Deze boom is trouwens een kastanjeboom. Hij stond in de buurt van onze werkplaats, omgeving Heemskerk.

Het tafelblad hebben we afgelakt met een transparante zijdeglans polyurethaan lak. Deze lak is gemaakt bij ons in de buurt!

Koop hem hier