Image
Top
Menu
14 januari 2020

Duurzamer pakketten bezorgen: dat doen we!

Wij bezorgen onze pakketten via Fietskoeriers.nl. De reden is simpel; pakketten van Studio Hamerhaai moeten zo duurzaam mogelijk worden bezorgd. En zoals het gezegde luidt: Op de fiets vervuil je niets!

Hoe werkt dat dan? Op 5 minuten van onze werkplaats is een depot van Fietskoeriers. Daar leveren we onze pakketten in en worden ze verdeeld in twee stromen: pakketten die in de stad door fietskoeriers bezorgd worden en pakketten daarbuiten die DHL gaat bezorgen. Alle pakketten worden vervolgens overgeladen in groengasauto’s en naar de juiste sorteercentra gebracht. De pakketten voor DHL worden direct naar een DHL-terminalgebracht en bezorgd. Alle overige pakketten worden via het sorteercentrum van Fietskoeriers.nl naar destad van bezorging gebracht. Daar wordt alles weer overgeladen in cargobikes en het laatste stuk naar je huis neemt de fietskoerier weer voor zijn of haar rekening.

Waar rijden die fietskoeriers? De fietskoeriers van Fietskoeriers.nl rijden al in 33 steden in Nederland.Dat is al gauw goed voor zo’n 4,2 miljoen Nederlanders waarvoor pakketjes op de fiets bezorgd kunnen worden! En Fietskoeriers.nl werkt er hard aan om het aantal steden uit te breiden, dus na verloop van tijd staan de fietskoeriers bij steeds meer Nederlanders op de stoep.

En wat levert dat levert dat dan op aan CO2-besparing?Door te kiezen voor Fietskoeriers.nl verduurzamen we nu al ruim 35% van het pakketvolume! En hoe harder Fietskoeriers.nl groeit, hoe hoger het percentage wordt.

En die busjes van DHL? Zijn die wel duurzaam? Uiteindelijk is het nog altijd duurzamer om de pakketjes die Fietskoeriers.nl zelf niet kan bezorgen met een bestaande vervoerder mee te geven die er toch al rijdt dan zelf met groengasauto’s de weg op te gaan. Daarnaast werkt DHL er ook hard aan om hun bezorging te verduurzamen.

Wanneer bezorgen de fietskoeriers? Ze bezorgen tussen 18.00 en 22.00 uur. Dan is de kans het grootst dat je thuis bent. Het is ook de reden dat 98% van de pakketten die worden bezorgd door fietskoeriers ook daadwerkelijk worden afgeleverd.

Kan ik mijn bestelling volgen? Zeker, zodra je bestelling is geplaatst, krijg je een mail met een track&trace-code. Vul deze code hierin en je weet wat de status van je bestelling is.

Fietsen ze ook met slecht weer? Jazeker, ze hebben zelfs speciale wielen met spikes voor als het ijzelt of glad is. Natuurlijk zijn er extreme omstandigheden dat er niet wordt gefietst, maar dan houden ze je via de Track & Trace op de hoogte. By the way; het is sinds het bestaan van Fietskoeriers.nl (mei 2016) nog maar 1 keer in 1 stad voorgekomen dat Fietskoeriers.nl het niet verantwoord vond om hun fietskoeriers op pad te sturen. Het zijn echte bikkels.

En als ik nu een supergrote bestelling doe. Kan de fietskoerier dat dan allemaal meenemen? Je staat verstelt hoeveel een fietskoerier kan meenemen. In een vrachtfiets met aanhanger zit ongeveer net zoveel ruimte als een gemiddelde bestelauto. Nee, een piano of een driezitsbank bezorgen ze (nog) niet.