Image
Top
Menu
11 oktober 2017

Amsterdam ArenA Stadion stoeltjes by Studio Hamerhaai

Afval met een verhaal

De stoeltjes van het Amsterdam Arena Stadion hebben 20 jaar lang in weer en wind mensen een zitplaats geboden. Tijdens voetbalwedstrijden, concerten en evenementen.
Van het kampioenschap van Ajax mee tot de optredens van de Rolling Stones: ze kregen liefde, woede, enthousiasme, verdriet en euforie te verduren.
Nu zijn ze vervangen en mocht Studio Hamerhaai ermee aan de slag!

Het Amsterdam ArenA Stadion heeft de handen ineen geslagen met de Hogeschool van Amsterdam en Amsterdam Made om een aantal Amsterdamse designers te vragen van de oude stoeltjes een nieuw design te maken. Een kolfje naar onze hand!

Koop hem hier.

Na 20 jaar trouwe dienst mochten de stoelen van ons ook wel met pensioen. Dus zorgden we met ons ontwerp dat het voorheen actieve stoeltje een wat meer relaxte houding mocht aannemen.
Een stoel voor aan de eetkamertafel, of als stand alone in je woonkamer of kantoor. Waarop je kan genieten van je eten, maar ook daarna nog een tijd kan natafelen.


Studio Hamerhaai houdt van contrasten. Dus we hebben tegen de organische vormen van de de zitting en leuning een geometrische vorm gezet als frame. We hebben bewust de zitting en leuning binnen in het frame gemonteerd, zodat het contrast ook goed uitkomt.
Het frame is gemaakt van resten stalen koker van onze buurman, een staalbewerker.

We hebben het staal zwart mat gemaakt, voor wederom een contrast: zwart mat en glanzend rood.

Ons ontwerp kan je op de Dutch Design Week vinden in het Klokgebouw bij de tentoonstelling Work In Progress on Stage.
Ook vertellen we er over tijdens het DRIVE festival in het NATlab op donderdag 26 oktober.