Image
Top
Menu
3 december 2018

Aftellen tot het nieuwe jaar..

Nog 3 weken!

Het heerlijk avondje is gekomen..! Hebben jullie het dit weekend al gevierd? Of moet het hardcore op 5 december? Wij hebben een pakjesnamiddag op zondag (want Sint moet op zoveel plekken tegelijk zijn, dat wij hem helpen door het op zondag te vieren ;-)) Voordat de Kerst keihard begint, proberen we even een pas op de plaats te doen en dat doen we graag met podcasts! Heb je dat wel eens geprobeerd? Wij zijn keihard fan, en delen dat graag!

Deze week:
Onze podcasts tips. (en een uitleg wat podcasts nou eigenlijk zijn en WAAROM?)
Win de prachtige theedoek Fay nr2 van Roos Soetekouw.
Ons wandrekje is deze week tijdelijk in prijs verlaagd!

De Advent kalender!
Doe je mee? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en houd onze social media in de gaten, want zo krijg je onze tips voor bijvoorbeeld fijne podcasts, cadeautjes die onze kinderen geniaal vinden (en wij ook!) en nog veel meer waar wij blij van worden.
Ennnn natuurlijk kortingsacties en toffe winacties! Niet alleen van onze ontwerpen, maar ook van andere gave makers.

Podcasts

Gaat dat luisteren!

Podcasts? Wat zijn dat eigenlijk?
Het is audio (een soort radioprogramma) dat je online kan beluisteren op het moment dat het jou uitkomt. Via een app op je smartphone of via je computer. Als je een iphone hebt, kan je de app Apple Podcast gebruiken (die zit standaard op je iphone) of je downloadt een podcast app zoals Stitcher.

Waarom zou ik dat moeten doen?
Je hebt vast klusjes en momenten dat je bezig bent met je ogen en handen, maar waar je graag wat afleiding voor wilt hebben. Ik noem de was opvouwen, als je in je eentje aan het sporten bent, in de auto naar werk, maar ook in de trein of tijdens het boodschappen doen. Er zijn zoveel te gekke podcasts waar je dan in kan duiken! Documentaires, hoorspelen, nieuws, crime stories, gekeuvel om de keukentafel, helemaal doornerden over een bepaald onderwerp: you name it, het is er! Ik verzeker je, als je het eenmaal hebt geprobeerd, ben je verslingerd.
(niet gelogen: ik verklaarde Boudewijn voor gek toen hij zei dat dit écht iets voor mij zou zijn. Nu ben ik -sinds februari dit jaar- een kleine 900 geluisterde podcast uren verder)

Niki’s favorieten:
Death Sex & Money – Everything we think about a lot, and need to talk about more. Presentator Anna Sale duikt de diepte in met bekende en onbekende Amerikanen over de dood, sex en geld. En alle schakeringen en onderwerpen die je daar bij kan bedenken. Ik moet vaak hardop lachen, huilen of zit hard mee te knikken.
Ze hebben een starters kit, een perfecte introductie om deze geniale serie in te duiken.

 

Modern Love, the Podcast – De New York Times heeft een populaire rubriek waarin lezers persoonlijke verhalen schrijven over liefde, verdriet en alle aanverwanten: Modern Love. In de podcast worden deze verhalen voorgelezen door bekende acteurs en laten ze de schrijver aan het woord. Mooie, waargebeurde essays waar je helemaal door wordt meegesleept.
99% invisible – in deze podcast vertellen ze je de waanzinnige verhalen over de oorsprong van vrij random dingen waar je normaal niet over nadenkt. Waar komt het fortune cookie vandaan? Waarom had Freud de voorkeur voor een bank en niet voor een stoel? En ze hebben net een te gekke serie gehad over de geschiedenis van kleding. De jeans, de schotse ruit en de hawaii blouse. Maar ook waarom mannen veel ruimere zakken in kleding hebben dan vrouwen. GE.NI.AAL.

Boudewijns favorieten:
Small Town Murder – ik hou van true crime podcasts. Daar worden waargebeurde misdaden en cold case zaken behandeld. Er zijn onwaarschijnlijk veel podcasts over true crime, maar om wat luchtig te beginnen raad ik je deze aan! Twee stand up comedians behandelen een small town murder. Misdaad met een lach. (ja, dat bestaat zeker)

 

 

 

Cabinet of Curiosities – Weetjes en een goed verhaal zijn altijd fijn. In deze korte podcast worden iedere keer twee verhalen verteld die ongelofelijk en bizar zijn, maar vooral waargebeurd.
Blackwood– Het hoorspel is terug van weg geweest. Het is nu zo populair dat zelfs Marvel (die van Superman &consorten) een serie heeft gemaakt. Op dit moment luister ik met veel plezier naar Blackwood. Niet geschikt voor de tere zieltjes.

Winactie

De afwas wordt een feestje!

Deze prachtige theedoek is ontworpen door Roos Soetekouw. Voor deze serie heeft ze zich laten inspireren door de onderwaterwereld en dat zie je. Is het nou een wateranemoon, of toch een slang die wegschiet?

Bijna zonde om te gebruiken, want óh wat is hij mooi!
Wil je deze theedoek winnen? Check onze Instagram post en doe mee!

 

Korting!

Om de nieuwe cadeautjes op uit te stallen.

 

Dit wandrekje is gemaakt van museumtransportkisten. Alleen hebben we nu de laagjes de hoofdrol laten spelen!

Uitermate geschikt om je schatten uit te stallen. Of je sleutels een vaste plaats te geven. Of de binnenkomende post neer te leggen.

Deze week gebruik je de code WANDREK bij het afrekenen en is het wandrek niet €79,- maar €62,50! Geldig tot 10 december.

Klik hier om hem te bestellen.