Image
Top
Menu
17 december 2018

Aftellen tot het nieuwe jaar

Een dikke vijf jaar geleden ging het Rijksmuseum open (ben jij al weer lang geweest?!). Vijf jaar geleden kregen wij de vraag of we nog interesse hadden in de transportkisten van het Rijksmuseum. En vijf jaar geleden begonnen wij met de Rijkswachters.

Al weer 5 jaar, én pas 5 jaar. (Maar het begon het pas écht te lopen na de geboorte van onze jongste dochter Ella, dus verwacht ergens in februari nog een feestje).
Begin dit jaar hebben we het 10.000ste nummer op de rug van een Rijkswachter geschreven. Het mag met recht het leger van het Rijksmuseum worden genoemd!

We hebben nog lang niet genoeg van Rijkswachters maken, en jullie gelukkig ook niet. En omdat de kisten ook nog láng niet op zijn, voorzien we nog wel wat robotjes in onze toekomst..

Met deze week:
Op de Rijkswachters geïnspireerd: een greep uit de creaties die jullie gemaakt hebben.
Win! Een weekendtas van Julie van Pōur Product
Korting op de Rijkswachters Medium (in alle versies!).

Op de Rijkswachters geïnspireerd.

Wat hebben ze gemaakt?

Het blijft leuk om op Instagram bij de hashtag #rijkswachters of #rijkswachter te kijken om te zien waar onze houten kindjes terecht komen. En waar het Rijkswachter behang van KEK Amsterdam allemaal hangt. Maar om eerlijk te zijn vind ik de creaties die mensen maken geïnspireerd door de Rijkswachters, het állerleukst. Een kleine greep uit de creaties!

 

Alinde, 11 jaar, heeft met haar 3D pen een Rijkswachter gemaakt! Echt een prachtig priegelwerkje.

 

 

 

Ralph, 9 jaar, schilderde allemaal Rijkswachters op zijn muur. En kreeg voor zijn 9e verjaardag een Rijkswachter Diorama taart!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeroen heeft een PRwachter geprint! (een Plastic Rijks Wachter) Als je je eigen Rijkswachter wilt 3D printen, hier kan je al de informatie vinden.

 

 

De papa van Julia (van het Kerkhuisje) was helemaal into robotjes en ook de Rijkswachters vond hij tof. Hij maakte voor de geboorte van Julia’s oudste zoon een eigen houten robot.

 

 

 

 

De zoon van Ruby maakte zijn eigen Rijkswachter als moederdagcadeau!

 

 

 

 

En laten we niet de prachtige diorama’s vergeten die er gemaakt zijn voor de give away van MaandagDaandag ter ere van de Rijkswachter Diorama.

 

 

 

(Ik weet zeker dat er nog meer creaties geïnspireerd op de Rijkswachters zijn, maar ik kan ze niet meer vinden.) (iets met een archief wat op orde moet worden gemaakt..)

GIVE AWAY

Om jezelf te verwennen!

Redesign the Excisting.Dit is gewoon al een hele toffe weekendtas gemaakt van oude werkkleding. Kekke kleuren, ontworpen door Nederlands talent, gemaakt in sociale werkplaatsen. Dikke prima! Maar, het verhaal erachter gaat verder.
Julie, het gezicht achter Pōur Product, zorgt ervoor dat bedrijven hun bedrijfskleding niet vernietigen (dat gebeurt standaard vanwege mogelijke veiligheidsrisico’s) maar zorgt ervoor dat het upcycled wordt. Logo’s worden verwijderd, alle bruikbare onderdelen (denk aan ritsen en knopen) geoogst. Alles wordt van een materialen paspoort voorzien en in een database gezet en ieder ontwerp krijgt een label met de samenstelling van de gebruikte materialen. En als je genoeg krijgt van je weekendtas (wat ik me niet kan voorstellen maar goed) dan kan je hem terugsturen en dan wordt hij weer uit elkaar gehaald en gerecycled.

Wat moet je doen? Check het bericht op Instagram van Studio Hamerhaai!

KORTINGSACTIE

Voor de last minute cadeautjes onder de Kerstboom!

De Rijkswachters Medium zijn nu tijdelijk in prijs verlaagd!

De Rijkswachter Medium en whiteBOT zijn nu € 70,- (in plaats van €79,-)

De Rijkswachter Medium met lamp is € 116,- (in plaats van €125,-)

Gebruik de code HOHOHO op Rijkswachters.nl om deze korting te krijgen.

Deze code is geldig tot vrijdag 21 december. We doen ons best om ze zo snel mogelijk op te sturen!