Image
Top
Menu
10 December 2018

Aftellen tot het nieuwe jaar

We zijn alweer over de helft van onze advent kalender. Het is echt superleuk om van jullie te horen & ik ben heel blij dat het in goede aarde valt. Pfiew! Want dit was ook maar een uitprobeersel. Zoals eigenlijk alles bij Studio Hamerhaai is.

Als klein bedrijf is het ondernemen an sich een groot experiment. (als groot bedrijf lijkt me dat trouwens ook, maar daar heb ik geen ervaring mee). Heel kort door de bocht: Je verzint nieuwe dingen, probeert eens wat, doet je best, valt op je snufferd en staat weer op. En dan is het fijn om te horen hoe het bij anderen er aan toe gaat.

Met deze week:
Meet the makers: designers die zo gek waren om met ons mee te doen aan deze adventkalender!
Win! Een designer Kerst komt nu wel heel dichtbij met deze prachtige kerstboompjes van Hella Duijs.
Fikse korting op de Lamp op Hout.

 

Meet the makers

Creatieven die wij tof vinden.

Als het goed gaat met je bedrijf, zit je op een natural high en kan je de hele wereld aan. De mensen lachen je toe, de zon schijnt altijd en de konijntjes huppelen in de wei, you get the picture.

Maar als het niet gaat zoals je zou willen, is het best eenzaam. (en dat terwijl we bij Studio Hamerhaai met z’n tweetjes zijn!) Je vraagt je af: is dit nu alleen bij ons zo? Maken we zulke gekke keuzes? Doen we nou echt rare dingen? (zet dramatische muziek aan en trek een wanhopig gezicht) KOMT HET OOIT NOG GOED?!
(nee hoor grapje)

Maar toch. Ik vind het heel fijn dat we nu steeds meer andere makers en designers kennen. Die ook in hun eentje (of met z’n tweetjes) een bedrijf hebben. Die ook met veel liefde en lol dingen maken, die ondernemen. Mensen met dromen en angsten, die successen kennen en die fouten maken en ervan leren.
We leerden ze kennen via beurzen, Instagram of een gedeelde agent. We wisselen ervaringen uit, geven elkaar tips over ondernemen, en vertellen ook wat níét goed ging. Want dat is ook ondernemen.

Deze designers maken toffe dingen, en zijn stuk voor stuk fijne mensen. En ze waren zo gek 😉 om mee te doen aan deze advent kalender!
En zoals Adam J Kurtz het zo goed verwoordt:


Dus check die creatievelingen!!
Annemiek – Als ze in de Gouden Eeuw was geboren, was ze een meestervervalser geweest. En dan hebben we het nog niet over het feit dat ze houdt van woordgrapjes, goede koffie, GIFjes in whatsapp en boordevol goede ideeën zit. Nu nog de tijd om alles uit te werken 😉

 

 

Jana & Thomas – in het begin zaten ze bij ons om de hoek, nu in het weidse en prachtige Oosten des land. (boehoe! Zo jammer, hoewel begrijpelijk) Ook een koppel in werk en privé, mét kleine kinderen, dat is sowieso een feest der herkenning! Het is zo leuk om te zien hoe zij hun richting vinden (groene vingers voor iedereen!) en de stappen die ze zetten.

 

 

Roos – Nu wisten we wel dat stoffen niet recht toe recht aan geweven hoeven worden, maar dat het ook zó kon, dat wisten we pas toen we Roos’ ontwerpen zagen. Haar kussens en wandtapijten smeken om bewonderend aangeraakt te worden. Zo. Mooi. En dan is Roos ook nog een tof. Eerlijk, open en heerlijk gek. (op de beste manier)

 

 

Hella – wij kennen Hella nog niet zo lang (onze agent Claudia is sinds deze herfst nu ook haar vertegenwoordiger in Nederland) maar stiekem volgde ik (Niki) haar al een hele tijd op Instagram. Haar ontwerpen zijn zo prachtig in hun eenvoud en het feit dat ze al haar ontwerpen een meisjesnaam geeft is ook te leuk. Nu we er achter zijn dat er achter de vaasjes inderdaad een hele leuk dame zit, zijn we helemaal fan!

 

Julie – makers die met recycling bezig zijn en daar toffe dingen mee maken, daar houden we van! Dus Julie was al lekker bezig. Maar daar houdt ze niet op: deze tassen zijn maar een klein onderdeel van haar bedrijf. Het grootste gedeelte van haar upcycling gebeurt achter de schermen en zullen we nooit zien. Ze inspireert ons om nog wat stappen verder te zetten! EN daarnaast is ze ook nog eens ontzettend tof en enthousiast.

 

Kortingsactie

Meer dan 20 euro korting!

De Lamp op Hout is fijn in zijn eenvoud. Resten eikenhout van de kozijnenmaker bij ons op het bedrijventerrein vermaken wij tot een mooi blok hout waarin een wit lijnenspel in is verzonken. Een roodkopere fitting en mintgroen of grijs stofsnoer met schakelaar en stekker maakt het af.

Deze week is de Lamp op Hout geen € 87,50 maar €65,-!
Gebruik de code LIGHTMYFIRE voor deze enorme korting.

Geldig tot maandag 17 december.

Kerstboompjes van Hella Duijs

Een Designer kerst komt dichterbij!

Hella Duijs maakt prachtige keramieke vaasjes in pastel tinten. Maar eind van het jaar zit ze in Kerst sferen: ze maakt een Limited Edition serie kerstboompjes! Deze objecten geven een instant Kerst gevoel, maar dan wel de Scandinavische designer versie. 🙂
Superleuk detail: De vormen van de kerstboompjes zijn geinspireerd op ontwerpen uit de vaste collectie. Zo heeft kerstboompje M de bovenkant van Liesje als stammetje. En heeft kerstboompje L dezelfde onderkant als Elsje.

Wij mogen een setje weggeven! Wat moet je doen?

Geef je op via deze pagina voor de nieuwsbrieven van Studio Hamerhaai en Hella Duijs. Je dingt dan mee voor deze kerstboompjes én voor een duo Rijkswachter XS en Small!  (je kan je natuurlijk altijd weer uitschrijven als je genoeg hebt van onze nieuwsbrieven)

Doe mee met de give away!